»Динамо» та «Аль Джазіра». Дружба на довгі роки

»Динамо» та «Аль Джазіра». Дружба на довгі роки

У неділю, у передостанній день перебування "Динамо" на тренувальному зборі в ОАЕ, відбулася прес-конференція. Участь у ній взяли віце-президент динамівського клубу Йожеф Сабо, головний тренер команди Анатолій Демьяненко та генеральний директор ФК "Аль-Джазіра" Абдель Разак Аль Яссіма.

Співробітництво обох клубів почалося рівно рік назад, під час першого візиту українців в гостинні Емірати. Молодий і амбіційний клуб "Аль-Джазіра" приклав усі зусилля для прекрасної організації збору, надавши поля для тренувань, стадіон для проведення контрольних матчів і багато чого іншого. На зустрічі президентів Ігоря Суркіса та Кубисі Бути була досягнута домовленість про розширення співробітництва, координатором якого став відомий футбольний фахівець, знавець близькосхідного футболу Юрій Севастьяненко.

Рівно через півроку з відповідним візитом у Київ прибула молодіжна команда "Аль-Джазіри". Три тижні футболісти з ОАЕ тренувалися на динамівскій базі, зіграли чотири товариські матчі, у тому числі з "Динамо-2", а також відвідали один із двобоїв чемпіонату за участю головної команди "Динамо". Встановлення міцних дружніх відносин визначило місце проведення першого збору у 2006 році.

Співробітництво обох клубів лягло в основу теми спільної прес-конференції. "Ми дуже раді, що в Об'єднаних Арабських Еміратах у нашого клуба є такі друзі. Збори в цій країні близькі до ідеальних - чудовий клімат, комфортабельний готель, відмінної якості поля, великий вибір спаринг-партнерів. Усю заплановану програму ми виконали у повному обсязі. У цьому є велика заслуга клуба "Аль-Джазіра", - з таких слів почав прес-конференцію Анатолій Демьяненко.

Тренування і контрольні матчі "Динамо" на базі клуба "Аль-Джазіра" привели в захват його генерального директора Аль Яссіма: "Футбол в ОАЕ знаходиться в стадії активного розвитку. Нам необхідно переймати досвід ведучих клубів світу у всіх сферах - від методик виховання молодих футболістів до ведення економічної діяльності. У нас розроблена довгострокова програма виховання резерву і тут наробітки київського "Динамо" дуже важливі. На рівні юнацьких Академій двох клубів установлені тісні робочі контакти. Тренування та ігри "Динамо" пильно дивилися тренери "Аль-Джазіри". Сподіваюся, наші клуби разом будуть йти до нових перемог".

На прес-конференції, що відбулася в конференц-залі клубного стадіону "Аль-Джазіри", було присутнє чимало представників мас-медіа ОАЕ. Можливо, їхні питання покажуться банальними для українських шанувальників футболу, однак арабські журналісти жваво цікавилися виступами "Динамо" у нинішньому чемпіонаті України, планами на найближчі місяці і роки. Про історію клуба коротко розповів його віце-президент Йожеф Сабо. Далі Йожеф Йожефович продовжив: "За короткий час ви проробили величезну роботу. Це стосується будівництва інфраструктури, розвитку дитячого футболу. Нам надовго запам'ятається проведений в Еміратах час. Завдяки прекрасній погоді в настільки примхливий час року у нас відбулися всі тренування та матчі. Єдине, про що шкодую, не змогли зіграти з "Аль-Джазирой". Сподіваємося надолужити втрачене у наступному році".

Анатолій Демьяненко і Йожеф Сабо подарували клубові "Аль-Джазіра" ручної роботи дерев'яний стіл з емблемами команд, український чайний сервіз, а Абдель Разак Аль Яссіму фірмові футболки "Динамо". Не залишилася в боргу і еміратська сторона ...


Прес-служба "Динамо" з ОАЕ

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер