»Динамо» – «Олександрія»: історія протистояння

»Динамо» – «Олександрія»: історія протистояння

Для клубу з містечка, розташованого в Кіровоградській області, це лише третій сезон у вищому вітчизняному дивізіоні. Дебют у вищій лізі припав на сезон 2001/2002. Щоправда, вже після наступного сезону команда змушена була припинити свої виступи через фінансові проблеми, щоб за вісім років, вигравши першість першої ліги, тріумфально повернутися.

За часів виступу у чемпіонаті України «Динамо» та «Олександрія», а також попередник клубу «Поліграфтехніка», провели між собою лише п’ять матчів. У жодному з них «біло-сині» не мали проблем із суперником, щоразу перемагаючи мінімум у два м’ячі. Різниця м’ячів більш ніж переконлива – 15:1.

Найбільша перемога була зафіксована в першому очному матчі команд – у сезоні 2001/2002 «Динамо» на своєму полі розгромило олександрійців із рахунком 5:0. Із п’яти матчів у двох фіксувався результат 2:0, що дозволяє саме цьому рахунку бути найпопулярнішим.

Найкращим бомбардиром у матчах проти «Олександрії» є Олександр Мелащенко. У його активі чотири забитих м’ячі, в тому числі хет-трик у згадуваному домашньому матчі сезону 2001/2002. Єдиний м’яч олександрійців, проведений у першому колі нинішнього сезону, на рахунку захисника Андрія Запорожана.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер