«Динамо» – «Аль-Хіляль»: прев’ю

«Динамо» – «Аль-Хіляль»: прев’ю

Суперником «біло-синіх» буде команда «Аль-Хіляль» з міста Ер-Ріяд.

Заснований у 1957-му році, «Аль-Хіляль» є найтитулованішим клубом Саудівської Аравії, багаторазовим тріумфатором національного чемпіонату та Кубка. Також на рахунку аравійського клубу перемоги в багатьох міжнародних турнірах, зокрема, «Аль-Хіляль» є володарем Ліги чемпіонів АФК, Кубку володарів Кубків Азії, Суперкубка Азії, Арабської Ліги чемпіонів, Арабського Кубка володарів Кубків, Арабського Суперкубка, Саудівсько-Єгипетського Суперкубка та Клубного Кубка чемпіонів Перської затоки.

Минулий сезон, як і той, що передував йому, «Аль-Хіляль» завершив на другому місці, поступившись «Аль-Насру».

Судячи з кількості проведених матчів та часу на полі, ключовими гравцями команди в минулому сезоні були 30-річний нападник Нассер Аль Шамрані, 22-річний захисник Ясір Аль Шахрані та 32-річний еквадорський півзахисник Сегундо Кастільйо, який встигнув пограти в Європі, зокрема, в сербській «Црвені Звэзді», англійських «Евертоні» та «Вулверхемптоні». Він відіграв більше 60-ти матчів за національну збірну Еквадору, в тому числі у кваліфікації до ЧС-2014, проте в самому мундіалі участі не взяв.

Найкращими бомбардирами в минулому сезоні були Аль Шамрані (21 гол) та 29-річний бразильський півзахисник Т'ягу Невес (13 м’ячів), який також пограв у Європі за німецький «Гамбург».

Очолює команду 38-річний румунський спеціаліст Лаурентіу Регекампф, який у минулому сезоні тренував бухарестський клуб «Стяуа». У травні 2014-го він уклав дворічну угоду з «Аль-Хіляль».

Незважаючи на те, що підготовку до нового сезону команда розпочала ще 3 липня, коли вирушила на збір до Австрії, матч проти київського «Динамо» буде для «Аль-Хіляль» першим у міжсезонні.

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер