«Динамо» – «Андерлехт» (Брюссель, Бельгія). Прев’ю

«Динамо» – «Андерлехт» (Брюссель, Бельгія). Прев’ю

На даний момент «Андерлехт» так само, як і «біло-сині», готується до нового сезону в Австрії. Із 7 до 13 липня команда зі столиці Бельгії проводить збір у Зальфельдені. До цього команда готувалася до сезону на батьківщині, провівши два спаринги. У першому з них брюссельці перемогли клуб третього дивізіону «Оденар» – 2:0, а в другому зіграли внічию з представником другої ліги «Монс» – 0:0.

«Андерлехт» (повна назва – «Королівський спортивний клуб Андерлехт») є найтитулованішим клубом у Бельгії. На рахунку брюсельців 33 чемпіонських титули. «Брюгге», що має другий показник серед усіх клубів Бельгії, безнадійно відстає – лише 13 чемпіонських звань.

Окрім того, серед трофеїв клубу 9 національних Кубків, 11 Суперкубків, два Кубки володарів кубків, один Кубок УЄФА та два Суперкубки УЄФА.

Минулий сезон, як і два попередніх, «Андерлехт» також завершив із золотими медалями. У першому етапі столична команда пропустила вперед льєжський «Стандард» та «Брюгге», але потім здобула перемогу в плей-оф за чемпіонський титул. Свій виступ у Лізі чемпіонів наступного сезону «Андерлехт» розпочне одразу із групового раунду, до чого «пурпурно-білі» готуються вже зараз.

Середній вік футболістів основного складу «Андерлехта» становить приблизно 23 роки, тобто команда достатньо молода. Легіонери складають трохи більше половини основної обойми, причому це гравці не лише з різних країн, а й із різних континентів. Найбільше представництво у складі «біло-пурпурних» мають серби та конголезці, останніх у команді аж шестеро.

Сім гравців «Андерлехта» в минулому сезоні викликалися до лав своїх національних збірних. До заявки збірної Бельгії, яка увійшла на мундіалі до вісімки найкращих команд світу, потрапив один гравець «Андерлехта» – захисник Ентоні Ванден Борре.

Найбільшу трансферну вартість серед нинішнього складу брюссельської команди, за даними сайту transfermarkt, мають 17-річний бельгійський півзахисник Юрі Тілеманс, якого оцінюють у 12 млн. євро, 19-річний сербський нападник Александар Мітрович (7,5 млн. євро) та 20-річний бельгійський півзахисник «Андерлехта» Деннис Прат. Як бачимо, всі троє гравців – молоді та перспективні, що свідчить про політику клубу, який робить ставку на розвиток молодих гравців.

Ще один ключовий гравець нинішнього «Андерлехта», 26-річний аргентинський нападник Матіас Суарес, через травму пропустив більшу частину минулого сезону, проте зараз уже перебуває на тренувальному зборі  разом з командою.

Найбільше ж матчів минулого сезону провели 20-річний бельгійський захисник італійського походження Массімо Бруно, який уже змінив клуб та в новому сезоні виступатиме за «Ред Булл» із міста Зальцбург, вищезгадуваний Деннис Прат, сенегалець за походженням Шейху Куяте, який також уже змінив клуб, перейшовши до лондонського «Вест Хема», Гійом Жилле, який із нового сезону захищатиме кольори «Бастії», а також 19-річний конголезький захисник Шансель Мангулу.

Як бачимо, цього міжсезоння брюсельський клуб уже залишили кілька провідних гравців. Проте вдалося зберегти найкращих бомбардирів команди – Александара Мітровича (13 голів) та 28-річного американського півзахисника сербського походження Сашу Клештана (8 м’ячів).

Серед гравців «Андерлехта» є молодший брат Ромелу Лукаку, лівий захисник Жордан Лукаку, який минулий сезон провів у оренді, виступаючи за «Остенде», й на цей тренувальний збір не поїхав.

Головним тренером «Андерлехта» є 42-річний албанський спеціаліст Бесник Хасі, який свого часу зіграв більше ста матчів за «Андерлехт», а протягом останніх шести років працював у клубі асистентом головного тренера.

Нагадаємо, що контрольна гра динамівців із чемпіоном Бельгії пройде у Верглі, на місцевому стадіоні, що вміщує 3,500 глядачів, та почнеться о 18.30 за київським часом.

Побачити її ви зможете у прямій відеотрансляції на офіційному сайті ФК «Динамо» (Київ) та телевізійному каналі НТВ+Футбол.

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер