»Динамо» – АЗ. Початок о 20:00

»Динамо» – АЗ. Початок о 20:00

Вірогідно, середина осені стала переломним моментом для «Динамо» в нинішньому сезоні. Взявши паузу під час матчів збірних і перевівши подих, підопічні Олега Лужного, а під час його відсутності через хворобу і Валерія Зуєва, видали п'ятиматчеву переможну серію. Перші чотири зустрічі були виграні з мінімальним рахунком, а ось в останній грі динамівці «відірвалися» по повній. Тепер, для продовження успішного мікроциклу, від киян потрібна перемога в Лізі Європи над АЗ.

Президент «Динамо» Ігор Суркіс назвав майбутню зустріч найголовнішою в першій частині сезону. І правда, у разі перемоги, а також успіху БАТЕ в протистоянні з «Шерифом», що ймовірно, український клуб буде в кроці з виходу із групи. Ще два місяці тому така риторика викликала б нерозуміння, але з урахуванням невдач на старті тепер у «Динамо» вимушені підраховувати кожне очко і грати, як говориться, на результат.

У матчі проти АЗ керувати діями динамівців з лави запасних знову буде Олег Лужний. У вівторок тренер після десятиденної відсутності через застуду провів тренування. Добре, ближче до завершення сезону лазарет команди поступово зменшується, надаючи наставнику можливість для маневрів. Хоча, враховуючи важливість сьогоднішньої зустрічі, навряд чи Лужний буде проводити експерименти. Найбільш надійно буде випустити перевірений за останніми зустрічами склад, який, що важливо, приносив перемоги. Не зможуть допомогти команді захисники Маграо, Несмачний і Попов, воротар Шовковський, півзахисник Бертольйо. Мікротравму на тренуванні у вівторок отримав Гільєрме.

Традиційний підвищений ажіотаж до єврокубкових поєдинків серед столичних уболівальників. Із виставлених клубом на продаж квитків вартістю 30, 50 і 100 гривень залишилися лише найдорожчі. У «Динамо» сподіваються на аншлаг! Серед півтора десятки тисяч прихильників киян будуть і дві сотні фанів АЗ.

Обслуговувати поєдинок призначено Еспена Бернтсена з Норвегії. Майбутній арбітр народився 12 травня 1967 року, на даний момент мешкає в невеликому містечку Ванг. Зайнятися суддівством вирішив у 1990 році, матчі вищого дивізіону Норвегії обслуговує з 1997-го, а поєдинки під егідою ФІФА – з 2002-го. Двічі у своїй кар'єрі Бернтсен призначався на матчі за участю українських команд. У Кубку УЄФА 2004/2005 донецький «Шахтар» на стадії 1/16 фіналу зіграв удома внічию з німецьким «Шальке-04» (1:1), а трьома роками пізніше також у другому за значенням європейському турнірі, лише в першому раунді, дніпропетровський «Дніпро» на виїзді розійшовся миром із шотландським «Абердином» (0:0). Асистентами арбітра будуть норвежці Даг-Ругер Неббен і Одд-Ярле Ларсен.

Матч четвертого туру групового турніру Ліги Європи «Динамо» – АЗ відбудеться в четвер, 4-го листопада, на стадіоні «Динамо» ім.Валерія Лобановського. Початок о 20:00. Пряму телевізійну трансляцію поєдинку дивіться на телеканалі ICTV, за текстовим репортажем стежте на клубному сайті ФК «Динамо».

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер