«Динамо» – «Базель-1893» – 2:3. Кінцівка все зіпсувала (+ ВІДЕО HD)

«Динамо» – «Базель-1893» – 2:3. Кінцівка все зіпсувала (+ ВІДЕО HD)

Швейцарський «Базель-1893» – незмінний чемпіон країни останніх п'яти сезонів, лідер нинішнього чемпіонату та учасник 1/8 фіналу Ліги чемпіонів!

Якщо в Києві сьогоднішній день городянам запам'ятався довгоочікуваним сніговим покривом, то в Марбельї – дощем із поривами вітру. Погана погода лише додала футболістам спортивної злості, змусивши правильно підібрати бутси для потрібного зчеплення на намоклому газоні. Традиційно для першого збору Сергій Ребров у кожному з таймів випустив два різних склади. Причому не в тому поєднанні, що днем раніше, а перетасувавши гравців під своє бачення футбольних схем. Тренери перебувають у пошуку, дивляться різні поєднання виконавців у всіх лініях. Відбулася ротація й серед голкіперів. Проти «Борусії-2» по тайму зіграли Рудько з Ковалем, а з «Базелем» вийшли Рибка та Шовковський.

Дощова погода змусила гравців розпочати матч без традиційної розкачки, багато атакуючи та не затримуючи м'яча в центрі поля. Вже на 10-й хвилині кіпер швейцарців Вацлик був змушений діставати м'яча зі своїх воріт. Мігель подав зі штрафного, а «король» повітря Домагой Віда головою бездоганно пробив у вільний кут! До слова, підключення захисників до розіграшів стандартних положень стають в арсеналі «Динамо» грізною зброєю. Вчора подібним чином відзначився Александар Драгович, а сьогодні його колега за амплуа.

Буквально за кілька хвилин Олександр Рибка у стрибку парирував на кутовий підступний удар Штреллера. Надалі за загалом рівної гри команди продовжили обмінюватися створеними моментами. Артема Кравця підвела точність, а Олег Гусєв свій гол забив, але з офсайду. Наприкінці першого тайму Ребров випустив на поле Дмитра Хльобаса, який добре зарекомендував себе в осінніх іграх за «Динамо-2».

У другому таймі малюнок гри практично не змінився. Стало більше ударів по ворітах та, як наслідок, забитих м'ячів. Початок поклав найкращий бомбардир «Динамо» на нинішньому зборі Лукаш Теодорчик, який у ході контратаки замкнув передачу від Віталія Буяльського. Плутанина в задній лінії швейцарців була пов'язана ще й з тим, що хвилиною-другою раніше тренер Паулу Соуза змінив практично весь склад.

Зате як тільки свіжі сили швейцарців знайшли взаєморозуміння, біля воріт «Динамо» стало спекотно. Героєм кінцівки зустрічі стала 17-річна зірка Брель Емболо. Вихід нападника помітно підсилив атаку, а два забитих ним м'ячі та зароблений пенальті дозволили «Базелю» вирвати перемогу у, здавалося, безнадійно програній зустрічі.

2-й контрольний матч

20.01.2015. Іспанія. Марбелья. Футбольний центр. 100 глядачів

«Динамо» – «Базель-1893» (Швейцарія) – 2:3 (1:0)

«Динамо» (1 тайм): Рибка, Віда, Бетао, Драгович, Цуріков, Харатін, Ярмоленко, Сидорчук, Мігель, Гусєв, Кравець (Хльобас, 35).

«Динамо» (2 тайм): Шовковський, Данило Сильва, Хачеріді, Селін, Калитвинцев, Рибалка, Мякушко, Беланда, Буяльський, Ленс, Хльобас (Теодорчик, 56).

«Базель-1893»: Вацлик, Дзуффі, Штреллер, Гаші, Шер, Сухі, Сафарі, Фрай, Гонсалес, Ельнені, Джака.

Голи: Віда (10), Теодорчик (64) – Емболо (67, 79), Дельгадо (89, з пенальті).

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер