«Динамо» – «Борусія» – 1:2. Довгоочікуване повернення

«Динамо» – «Борусія» – 1:2. Довгоочікуване повернення

Цього вечора Київ чекав довгих три роки. Підготувалися до нього ФК «Динамо» та НСК «Олімпійський» ґрунтовно, створивши атмосферу справжнього футбольного свята. Перед виходом команд на поле сімдесят тисяч глядачів «розмалювали» трибуни в біло-сині кольори, подібного за всю історію проведення в столиці футбольних матчів не згадати.

Маючи в запасі виїзну перемогу 3:1, Юрій Сьомін прогнозовано не став проводити експерименти, випустивши практично аналогічний першому матчу склад. Відбулися лише дві зміни – замість Тараса Михалика, який зазнав ушкодження литкового м'яза, вийшов Євген Хачеріді, що відбув дискваліфікацію, а Ніко Кранчара замінив Олег Гусєв. Саме Олегу й була довірена капітанська пов'язка. Збереглася колишньою й тактична розстановка, винятком став перехід Мілоша Нінковича до центру поля, а Гусєв пішов на фланг.

Більшу частину зустрічі гості володіли територіальною ініціативою, у відсотках співвідношення становить 59% на 41%. Вже в дебюті команди обмінялися небезпечними моментами. Віч-на-віч із воротарями по черзі виходили Патрик Геррманн та Браун Ідейє, але в обох випадках гравцям завдати результативних ударів не вдалося. До перерви на кожну атаку німців динамівці відповідали небезпечною контратакою. Підопічним Юрія Сьоміна не вдавалося багато володіти м'ячем, проводити позиційні атаки. Переважно ставка зробилася на разючі передачі Дениса Гармаша та Мігеля Велозу на швидкісного Ідейє, біля якого завжди були мінімум двоє опонентів.

Продовженням першої половини зустрічі став другий тайм. Динамівці ще глибше «сіли» (вихід Огнєна Вукоєвича замість Нінковича цьому лише посприяв), всім виглядом даючи зрозуміти, що нульова нічия їх цілком влаштовує. «Борусія» нічого надприродного в нападі не показала, переважно навішуючи з флангів до штрафного майданчика. Більшу частину часу господарі без проблем поралися із простими атаками. Поки не вдарив грім. Після навісу з правого флангу Хачеріді, намагаючись головою вибити м'яча, зрізав його до власних воріт. Після цього почалася інша гра, двадцять хвилин якої з'їли чимало нервових клітин у вболівальників «біло-синіх».

Гості явно спіймали кураж, перейшовши всією командою на чужу половину поля. Почали грати більш швидко й агресивно, за найменшої можливості пробиваючи по воротах. На 78-й хвилині ситуація для динамівців ще більше погіршилася – це мотор команди Аранго виграв позицію й головою спрямував м'яча в кут воріт Макса Коваля після подачі з кутового. 0:2, секунд на десять на переповненому «Олімпійському» встановилася тиша...

Розуміючи, що з такою грою до Ліги чемпіонів не вийти, кияни доклали всіх зусиль, щоб переламати її перебіг на свою користь. Зробити це було досить непросто, враховуючи просто феноменальну зарядженість німців на досягнення бажаного результату. За дві хвилини до закінчення основного часу матчу Гармаш блискучою передачею знайшов Ідейє, який відірвався від опікуна, Браун із м'ячем увірвався до штрафного майданчика й із 14-ти метрів м'яко пробив над воротарем.

Перемігши «Борусію» із загальним рахунком 4:3, «Динамо» вийшло до групового етапу Ліги чемпіонів. У четвер, 30 серпня, стануть відомі суперники по групі, а три тижні до першого матчу тренерам потрібно використати максимально ефективно. Ігри з «Борусією» показали як сильні, так і слабкі якості нинішнього «Динамо».

Ліга чемпіонів УЄФА, раунд плей-офф, матч-відповідь

29 серпня 2012, Київ, стадіон НСК «Олімпійський».

«Динамо» – «Борусія» (Менхенгладбах) – 1:2 (0:0)

«Динамо»: Коваль, Тайво, Бетао, Хачеріді, Данило Сильва, Гармаш, Велозу, Гусєв – кап, Нінкович (Вукоєвич, 46), Ярмоленко, Ідейє (Рубен, 90+2).

«Борусія»: тер Штеген, Даемс, Броуверс, Янтшке, Штранцль, Нордтвейт, Аранго, Джака, Геррманн (Ринг, 64), де Йонг (Де Камарго, 72), Ганке (Хргота, 59).

Голи: Ідейє (88) – Хачеріді (70, у свої ворота), Аранго (78).

Попереджені: Вукоєвич (65) – Броуверс (69), Нордтвейт (90+2).

Дмитро Шаповал

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер