»Динамо» – «Чорноморець». Післяматчова прес-конференція

»Динамо» – «Чорноморець». Післяматчова прес-конференція

Олексій Михайличенко (головний тренер «Динамо»):
- Ми бажали продемонструвати хорошу гру, а також довести всім, що продовжуємо боротьбу за титул. Усі команди, якими керував Семен Альтман, вирізнялися високою організованістю, хорошою фізичною підготовкою та тактичною обізнаністю. Ми ще раз пересвідчилися в цьому. "Чорноморець" дав нам справжній бій. Це був принциповий поєдинок, у якому "Динамо" влаштовувала тільки перемога. Поле, на жаль, не давало змоги зіграти на максимальних швидкостях, але й особливих претензій до підопічних немає.

Сьогодні ми здобули дуже важливі очки. Тепер кожна наступна зустріч стає для нас, по суті, кубковою, в якій треба грати на максимальний результат. Після перших двох матчів - проти "Волині" та "Дніпра" - хлопці засвідчили, що бажання та налаштованості на боротьбу їм не бракує. Цей рівень ми намагатимемося утримувати і в подальшому, додаючи в русі та результативності.

- Чому до заявки на матч не потрапили Чернат і Гавранчич?
- У них незначні травми. Сподіваємося, що в наступній зустрічі вони вийдуть на поле.

- Чим зумовлена низька реалізація голевих моментів у Максима Шацьких і чим пояснюється помилка голкіпера Віталія Реви?
- Максим виконує великий обсяг роботи, в кожній зустрічі створює вигідні моменти і для себе, і для партнерів. Можливо, йому не вистачає впевненості, та, знаючи його характер, упевнений, що смуга відносних невдач швидко мине. Що стосується Реви... Можливо, на його дії вплинула відсутність ігрової практики в останніх матчах, якої у нього було небагато і сьогодні, а це негативно позначається на діях голкіпера.

- За яким принципом відбувається в команді ротація воротарів?
- Ми хочемо мати двох рівноцінних голкіперів, тому періодично даємо кожному з них шанс заявити про себе. На Шовковського випало велике фізичне та психологічне навантаження в матчах у Луцьку та Дніпропетровську. Тому вирішили дати відпочити Сашкові й водночас надати шанс проявити себе Реві.

- Чому в заявці відсутній Милевський?
- Він застудився і на кілька днів вибув із тренувального циклу. У такій ситуації кожне пропущене тренування має вагоме значення, адже його пропуск знижує фізичну готовність гравця. Тепер, після одужання, все залежатиме від хлопця, від його праці на тренуваннях.

- Чому в антракті "Динамо" не доукомплектувалося новими гравцями?
- Селекційна робота ведеться постійно. Ми кадрово зміцнилися впродовж сезону і в зимовій перерві просто не було гравців, спроможних на рівних конкурувати за місце в основному складі зі старожилами. А брати гравця лише заради кількості ми не вважаємо за потрібне.

* * *

Семен Альтман (головний тренер «Чорноморця»):
- Ми планували протиставити супернику, який потенційно сильніший за нас, злагоджену командну гру. Частково нам це вдалося. Але якість командної гри залежить від індивідуальної майстерності, а у гравців київського "Динамо" вона значно вища. Повний аналіз матчу здійснимо вже вдома, в Одесі. Зробимо відповідні висновки, щоб не повторювати ті ж самі помилки в майбутньому.

- Граючи від оборони, два голи ви пропустили внаслідок контратак. Як це сталося?
- Відбиватися від атак "Динамо" нелегко, тому припустилися помилок. Суперник, заволодівши м`ячем, блискавично використав вільний простір. Саме ці помилки й призвели до голів.

- На матч із "Шахтарем" налаштованість буде високою?
- Зараз у команди вельми складне турнірне становище. А в спортивній психології існують поняття: грати на перемогу і щоб не програти. Команди, що обирають останній варіант, - приречені. У матчі з гірниками у нас буде високий стимул, обумовлений протистоянням лідерові, тому й будемо готуватися до неї найретельніше.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер