«Динамо» - «Чорноморець». Прев’ю

«Динамо» - «Чорноморець». Прев’ю

«Динамо»: довгоочікуване поповнення

Перед грою з «Чорноморцем» «Динамо» посилилося новим гравцем. Ним став польський нападник Лукаш Теодорчик. Метою цього придбання є підвищення конкуренції в лінії нападу, яка була ослаблена після того, як команду залишив Браун Ідейє, а інший форвард, Дьємерсі Мбокані, травмувався на довгий строк.

Новачок вже встиг долучитися до тренувального процесу команди, втім навряд чи Сергій Ребров одразу кине його у бій у найближчій грі. Тим більше, що в останніх матчах роззабивався інший нападник «біло-синіх», Артем Кравець, на рахунку якого п’ять м’ячів у останніх чотирьох іграх.

До слова, офіційна презентація Лукаша Теодорчика у якості гравця «Динамо» відбудеться як раз перед матчем проти «Чорноморця». Запрошуємо шанувальників футболу своєчасно зайняти свої місця на трибунах НСК «Олімпійський», дружно прийнявши поляка до динамівської сім'ї!

На цьому тижні першу команду чекала ще одна нетривіальна подія – фотосесія для усіх офіційних видань перед новим єврокубковим сезоном. Отже, всі гравці мали бути не тільки у хорошій фізичній та ігровій формі, а і добре виглядати, адже ці фото використовуватимуться як візитка «Динамо» протягом усього сезону.

У той же час не припинялася і основна робота футболістів – тренування та підготовка до ігор. На цьому тижні до загальної групи повернулися Владислав Калитвинцев, який отримав ушкодження під час кубкової гри проти «Зірки», а також Євген Хачеріді, який, схоже, врешті відновився після травми, отриманої ще у минулому сезоні та вже тренується на рівних з усіма.

Дискваліфікрваних перед матчем з «моряками» у складі «Динамо» немає. Втім, не обійшлося без втрат. Нажаль, Сергій Ребров у найближчих іграх не зможе розраховувати на Дениса Гармаша, у якого рецидив старої травми. 

«Чорноморець»: склад змінився, результати поки ні

Якщо для «Динамо» єврокубковий сезон ще не розпочався, то для «Чорноморця» він вже скінчився. Команда Романа Григорчука першою з українських команд завершила свою єврокубкову кампанію цього сезону, поступившись хорватському «Спліту».

Втім, у Прем’єр-лізі одесити, як і минулого сезону, поки тримаються у топ-п’ятірці, займаючи наразі четверте місце. Багатьох це дивує, якщо не сказати вражає, адже перед новим сезоном команду залишив цілий ряд ключових футболістів.

Проте перші матчі нового сезону УПЛ довели, що цю команду не можна недооцінювати, і динамівці, схоже, це чудово розуміють, про що свідчать як слова головного тренера, так і футболістів нашої команди:

«Це дисциплінована, добротна команда Те, що вони втратили кількох лідерів, зокрема Лео Матоса, Антонова, ні про що не свідчить. Це мотивована команда. У «Чорноморця» є дуже якісні футболісти, хороший тренер, який, перш за все, акцентує увагу на дисципліну в обороні, а, крім того, вони ще й небезпечно атакують», - таку характеристику найближчому супернику дав Сергій Ребров.

«Чи відрізняється нинішній «Чорноморець» від торішнього?  Думаю, не дуже. Тренер залишився той самий, він давно прищеплює команді свій стиль гри, одесити грають дуже організовано, агресивно. Тож, якщо відмінності і є, то тільки у складі, а не у грі», - впевнений найкращий бомбардир «біло-синіх» у сезоні, що триває, Артем Кравець.

«Так, деякі лідери пішли, але в той же час прийшли дуже кваліфіковані виконавці. Ми розбирали суперника, вони грають тактично грамотно, тому налаштовуватися на них необхідно дуже серйозно», - ділиться враженнями про гру одеситів Євген Макаренко.

«Вони пішли, але не менш хороші футболісти поповнили команду. В Одесі зібрані доволі хороші кваліфіковані виконавці. Команда дуже добре виглядає, особливо в центрі поля. Якщо їм дати там розігратися, то виникнуть проблеми. Тож, легко нам точно не буде. Має бути хороша гра», - резюмував один із лідерів та віце-капітанів «Динамо» Андрій Ярмоленко.

До речі, у перших чотирьох турах команда Романа Григорчука ще не знала гіркоти поразок. Цікавим є той факт, що гра проти «Динамо» стане для одеситів першою виїзною у цьому сезоні – попередні чотири вони провели на своєму домашньому стадіоні.

Історія протистояння

Всього зіграно 36 матчів у чемпіонатах України. 26 перемог «Динамо», 6 нічиїх, 4 перемоги «Чорноморця». Сумарна різниця м’ячів – 80:28.

На полі «Динамо» - 18 матчів. 16 перемог «біло-синіх», 2 перемоги гостей, м’ячі – 50:14.

Минулий сезон став найуспішнішим для «Чорноморця» в історії протистояння з «Динамо» в чемпіонатах України. Одесити здобули виїзну перемогу (2:1), а дома розписали мирову (1:1). Динамівці реваншувалися в півфіналі національного кубку (4:0).

Остання зустріч

Кубок України. 1/2 фіналу

07.05.2014. Київ. НСК «Олімпійський». 23,380 глядачів

«Динамо» – «Чорноморець» – 4:0 (2:0)

«Динамо»: Шовковський (к), Гусєв (Селін, 66), Данило Сильва, Драгович, Макаренко, Мігель, Гармаш, Беланда (Вукоєвич, 63), Ярмоленко, Ленс (Калитвинцев, 71), Мбокані.

«Чорноморець»: Безотосний (к), Зубейко, Кутас, Тейку, Ребенок (Данченко, 49), Ковальчук К., Гай (Валєєв, 76), Окріашвілі (Діденко, 73), Аржанов, Де Матос, Антонов.

Голи: Гармаш (26, гольовий пас – Ленс, 40, гольовий пас – Ленс), Ярмоленко (52, з пенальті), Мбокані (67, гольовий пас – Ярмоленко).

Остання зустріч у Прем’єр-лізі

Прем'єр-ліга. 20-й тур

24.03.2014. м.Одеса, стадіон «Чорноморець». 26,542 глядачів

«Чорноморець» - «Динамо» - 1:1 (1:0)

«Чорноморець»: Безотосний (к), Зубейко, Кутас, Тейку, Ребенок, Ковальчук, Гай, Окріашвілі, Аржанов, Матос, Антонов (Діденко, 90+1).

«Динамо»: Коваль, Данило Сильва, Віда, Драгович, Макаренко, Вукоєвич, Гармаш (Гусєв, 61), Беланда (Ідейє, 62), Ярмоленко (к), Ленс (Безус, 83), Мбокані.

Голи: Антонов (18) - Макаренко (89).

Попереджені: Ковальчук (22), Окріашвілі (59), Матос (72) - Макаренко (37), Беланда (59), Драгович (69), Ярмоленко (72), Мбокані (78).

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер