»Динамо» - дітям Чорнобиля

»Динамо» - дітям Чорнобиля

У день чергової річниці чорнобильської трагедії у конференц-залі стадіону "Динамо" імені Валерія Лобановського футболісти клубу-чемпіону України приймали гостей – дітей, які і сьогодні, через 19-ть років, відчувають на собі наслідки жахливої катастрофи. Сказати їм теплі слова та вручити подарунки динамівська сім'і доручила Олександру Шовковському, Валентину Белькевичу, Горану Гавранчичу, їх тренеру Анатолію Дем'яненко та президенту клубу Ігорю Суркісу. Разом з ними на зустріч прийшов і президент ФФУ Григорій Суркіс.

За традицією першою до присутніх звернулася керівник громадської організації дітей-інвалідів Чорнобилю "Квіти полину" Олена Столюк. У її словах відчувався не лише біль за дітей, якім судилося сьогодні стати "жертвами" атомної катастрофи, але і вдячність, яку вона від їх імені передала динамівському клубові. "Співробітництво нашого Центру та ФК "Динамо" (Київ) давно перейшло в дружбу. Дивлячись на очі та посмішку дітей, розумієш, що в їх житті є ще одне свято – зустріч з вами додає їм радощів та оптимізму. Ми щиро сподіваємось, що всі проблеми, які зараз відволікають "Динамо", залишаться позаду і незабаром клуб зможе знову працювати у спокійній умовах".

Згодом перед дітьми та їх батьками виступив Григорій Суркіс. "Допомагати вам – наш борг. – сказав Григорій Михайлович. – Можна багато балакати, а краще частіше зустрічатися і робити один одному приємні подарунки. Звичайно, набагато приємніше зустрічатися з вами під Новий рік. Тоді немає гіркого кому в горлі, без якого не обійтись 26 квітня. Мені дуже хочеться, щоб наші зустрічі стали більш регулярними. Адже для цього потрібно так мало: пам'ятати, любити, поважати, дружити та співчувати. Наше багаторічне співробітництво показує: ми єдині у своєму бажанні допомогти нашим дітям легше переносити біду та хвороби. А вам, дорогі батьки, полегшими турботу про них. Хочу побажати, щоб з кожним роком нашим дітям ставало все краще і краще. Наші серця відкриті для вас", - завірив усіх присутніх Григорій Суркіс.

З душевними словами до молоді звернулись і футболісти – воротар "Динамо" Олександр Шовковський та оборонець Горан Гавранчич. Обидва зізнались, що захоплюються мужністю, з якою їх маленькі друзі переносять усі недуги та побажали їм найшвидшого одужання, піднесеного настрою та посмішок.

ФК "Динамо" (Київ) уже дванадцять років опікує громадську організацію дітей-інвалідів Чорнобилю "Квіти полину". Щирі побажання, квіти, подарунки – незмінні атрибути зустрічей динамівців з дітьми та їх батьками. А ще – традиційне фотографування. Футболісти, тренери та керівники клубу терпляче позували разом зі своїми підлеглими перед об'єктивами фотоапаратів. А блиск від спалахів ще більше підкреслював радість у очах хлопців та дівчат, які не забули про печальну дату 26 квітня, яка стала невід'ємною частиною їх життя.

Прес-служба ФК "Динамо" (Київ).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер