»Динамо» – дітям Чорнобиля

»Динамо» – дітям Чорнобиля

У день 24-ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС «Динамо» традиційно організувало зустріч із дітьми та їхніми батьками, які постраждали в результаті трагедії. Упродовж 16-ти років ФК «Динамо» (Київ) надає допомогу добродійним організаціям «Родина» і «Квіти Поліну», і нинішня зустріч, як і всі попередні, пройшла в сімейній атмосфері в конференц-залі стадіону «Динамо» імені Валерія Лобановського.

Керівництво «Динамо» представляв віце-президент клубу Вадим Костюченко. Вадим Костянтинович передав дітям напутні слова від президента клубу Ігоря Суркіса, який, на жаль, за станом здоров’я не зміг бути особисто присутнім на заході. Заразом усі присутні були запрошені на найближчий матч проти «Закарпаття», який відбудеться 1 травня на клубному стадіоні імені Валерія Лобановського.

Приїхали поспілкуватися з дітьми і гравці «Динамо»: капітан команди Артем Мілевський, Олександр Шовковський і Андрій Несмачний. Кожен із футболістів знайшов теплі слова підтримки на адресу дітей, які зібралися, а апогеєм заходу стало вручення пам’ятних подарунків. Також кожен охочий міг отримати автограф і сфотографуватися з динамівцями. Дивлячись на радісні обличчя дітей та їхніх батьків, можна з упевненістю сказати, що в їхньому житті стало як мінімум на один щасливий день більше.

До трагічної дати Анатолій Колоша, заступник директора стадіону «Динамо» імені Валерія Лобановського, а за сумісництвом і чудовий поет, подарував дітям та їхнім батькам вірша під назвою «Чорнобыльський мальчишка»:

Как будто вижу плюшевого мишку
И одеяла теплый уголок.
В кроватке спал чернобыльский мальчишка
В то время, как горел четвертый блок.

А за окном цвели безумно вишни
И слышен был тревожный вой сирен.
И падал пепел хлопьями на крыши,
Окутывая стронцием сирень.

Машины мчались, как в степи бизоны,
И месяц плыл, скривив в испуге рот.
Года прошли, осталась только зона
И дом, в котором парень не живет.

Куда ушел он, озорной и рыжий,
И что осталось в памяти его?
Он, говорят соседи, все же выжил,
Стал взрослым и давно завел семью.

И ходит в детский сад его сынишка,
И просится в «Динамо» на футбол…
А в памяти – чернобыльский мальчишка
Как наша память, наша скорбь и боль.

Информационный отдел ФК «Динамо» (Киев)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер