»Динамо» – «Дніпро» – 0:0. Коментарі гравців

»Динамо» – «Дніпро» – 0:0. Коментарі гравців

«Динамо» – «Дніпро» – 0:0. Коментарі гравців обох команд

Горан ПОПОВ, захисник «Динамо»:


- Наші футболісти виглядали втомленими, оскільки провели останній матч лише чотири дні тому. Тому в першому таймі зіграли не найкращим чином. Знаю, що в такому режимі немає нічого незвичайного. Після перерви ми виправилися, тренер провів дві заміни, які внесли зміни в центрі поля. Коли в середині з’явився Нінкович, ми стали діяти ще краще, створили три чи чотири хороших моменти, після яких могли забити, але суперник не дозволив. «Дніпро» – хороша команда, я вперше граю проти них і можу сказати, що суперник має в розпорядженні хороших футболістів, знає, як грати у футбол. Коли Шевченко наприкінці гри поцілив у поперечину, ми всі були в шоці! Вже бачили м’яча в сітці – не вистачило трохи успіху. Безумовно, ми мали вигравати цей матч, але футбол непередбачуваний.

* * *

Максим КАЛІНІЧЕНКО, півзахисник «Дніпра»:

- Моменти з призначенням, а потім скасуванням пенальті, ми зазвичай дивимося в підбірці курйозів . Таке буває раз у 50 років, і сьогодні якраз такий випадок. Хоча, за останні дві гри він уже другий поспіль. Я нічого не маю проти стосовно правильності рішення – і там фол був, і тут пенальті, швидше за все, не було. Але якщо ти його призначаєш, так потрібно бути послідовним! Судді самі себе дискредитують! А в цілому, які можуть бути питання до арбітра? Якщо людина судить нормально, жодних претензій бути не може.

- Шкода, що не вийшли на поле з перших хвилин?

- Я почував себе добре, але таке рішення тренера. Зараз нам потрібно думати про Польщу. Сподіваюся, сил у хлопців залишилося достатньо, щоб добре зіграти на виїзді.

- За рахунок чого, на ваш погляд, «Динамо» може перемогти «Аякс»?

- Якби вони зіграли так, як із нами сьогодні, було б непогано. Мені здалося, «Динамо» виглядало непогано. Але 0:0 в Амстердамі – цього, безумовно, замало. Втім, сьогодні ми теж не дозволили динамівцям забити.

* * *

Рік тому півзахисник Сергій КРАВЧЕНКО боровся за місце у складі «Динамо». Зараз він гравець «Дніпра», один із лідерів середньої лінії.

- Проти колишньої команди гралося нормально. Не можу сказати, що мене переповнювали особливі почуття. Лише ті, що грали проти «Динамо», лідера українського футболу, а бажання щось комусь довести не було. Підвищена мотивація пов’язана з тим, що зараз у нас намітився невеликий спад – програли «Металісту» та «Леху».

- «Динамо» також програло свій останній матч чемпіонату «Ворсклі». Значить, психологічний стан був однаковим?

- У принципі, так. І ми були по-спортивному злими, і вони, оскільки хотіли перемогти вдома. Не можу сказати, що по грі було видно, що господарі більше прагнули до перемоги. Матч був рівним і за моментами, і по грі, тому нічийний результат вважаю закономірним.

- Вам не здалося, що в першому таймі «Дніпро» зіграв краще – швидкості були вищими і передачі точнішими?

- До перерви гра була рівною, а потім «Динамо» нас трохи «придавило». Ми більше грали на контратаках, але, вважаю, саме в другому таймі в нас були більш небезпечні моменти, які могли перетворитися на голи. Ми їх не використали.

- Які у вас були персональні завдання?

- Я разом із Холєком грав опорного півзахисника. І ще Шахов із нами. Мав і у відборі брати участь, і атаку підтримувати, контролювати м’яча. Напевно, це стандартний набір обов’язків опорного хава.

- Серце не йокнуло, коли Шевченко на останніх хвилинах поцілив у поперечину?

- Ще як йокнуло! Кінцівка була нервовою, хоча ми нормально грали, контратакували, але в останні хвилини притиснулися до воріт і було кілька моментів, які змусили понервувати. Слава богу, все добре закінчилося.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер