»Динамо» - «Дніпро». «Подвійні стандарти»

»Динамо» - «Дніпро». «Подвійні стандарти»

У новітній історії протистоянь киян та дніпропетровців є чимало цікавих моментів. Перш за все, це стосується «кадрового питання».

Так склалось історично, що гравці із «Дніпра» часто переходили в «Динамо», і навпаки. Крім того, що переходили, так ще і регулярно забивали м'ячі своїм старим командам.

Цікаво, що цілий ряд гравців відзначились у складі обох команд. Першим цю процедуру зробив Юрій Максимов. Лідер «Дніпра» першої половини 90-х тричі відправляв м'яч у ворота «Динамо», а в другому колі чемпіонату 1995/96 забив один із голів у ворота своєї колишньої команди.

У тому ж поєдинку у дніпропетровців єдиний гол на рахунку Сергія Мізина, який, у свою чергу, забивав «Дніпру» за два роки до того. А потім як пішло…


"Бомбардири-двійники"

Гравець                         У ворота Динамо       У ворота Дніпра

Юрій Максимов                 4                                    1

Сергій Коновалов             2                                    2

Сергій Мізин                     1                                    1

Олег Венглінський            3                                    1


Якщо брати до уваги Кубок України, то не так давно голом у ворота відзначився Олександр Мелащенко, на рахунку якого «золотий м'яч» киян у сезоні 2000/2001, коли в останньому матчі він влучив у ворота саме «Дніпра».

Кілька гравців, що виступали у складі обох команд, забивали голи виключно «Дніпру». Це Сергій Ковалець, Дмитро Михайленко, Володимир Шаран, Євген Похлєбаєв. Зате Сергій Бежанер влучав лише у ворота «Динамо».

Має шанс увійти до своєрідного клубу «двійників» і Руслан Ротань. У його активі є гол динамівцям, хотілося б побачити ще й м'яч у протилежні ворота.



www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер