»Динамо» – «Дніпро»: як це було

»Динамо» – «Дніпро»: як це було

"Динамо" та "Дніпро" брали участь у всіх 20-ти чемпіонатах України. За цей час команди провели 38 матчів. Очевидна перевага за динамівцями (26 перемог за семи нічиїх та п'яти поразках, різниця м'ячів - 71:33), але "Дніпро" завжди був і залишається непростим суперником для киян. Що й доводять матчі останніх років, у яких дніпропетровцям раз по раз вдається псувати нерви нашій команді, відбираючи дорогоцінні окчи.

Загалом у Києві "Динамо" та "Дніпро" провели 19 поєдинків, в яких 12 разів святкували успіх динамівці, п'ять разів фіксувалася нічия та двічі на свій рахунок перемоги записували гості. Найпопулярніший рахунок протистояння - перемога однієї з команд з рахунком 2:0, яка фіксувалася вісім разів.

Найкращим бомбардиром "Динамо" в матчах із "Дніпром" є Андрій Шевченко, який влітку 2009 року повернувся до Києва після десяти років виступів у "Мілані" та "Челсі". Його показник у шість забитих м'ячів ніхто з динамівців поки що перевершити не може.

У "Дніпра" найвлучніший стрілець із трьома голами - Олег Венглинський, який у різні часи захищав кольори "Динамо" та "Дніпра", і відзначався як у воротах дніпропетровців, так і у воротах киян.

Інформаційний відділ ФК "Динамо" (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер