»Динамо» – «Фенербахче»: останній бій – найважливіший

»Динамо» – «Фенербахче»: останній бій – найважливіший
Луїс Арагонес

10 грудня в Києві на стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського зійдуться два віце-чемпіони своїх країн – київське «Динамо» і стамбульський «Фенербахче». Ця дуель дасть відповідь на питання, яке хвилює обидві команди, – хто виступатиме у весняній частині Кубка УЄФА (який, до речі, в даному форматі існує останній рік).

«Динамо» цілком могло перетворити даний поєдинок на формальність. Але для цього не вистачило буквально кількох хвилин – гол нападника «Арсенала» Нікласа Бендтнера у ворота «Динамо» на 87-й хвилині залишив стамбульському клубу шанс поборотися за третє місце в групі «G». А стимул у «Фенербахче» пробитися до Кубку УЄФА достатньо вагомий, адже фінал даного турніру, за рішенням УЄФА, відбудеться на домашньому стадіоні «канарок» – «Шюкру Сарачоглу».

Ліга чемпіонів 2008/2009. Груповий турнір. Матч 2-го туру
ФЕНЕРБАХЧЕ – ДИНАМО – 0:0
Стамбул, стадіон «Шюкру Сарачоглу», 35112 глядачів
Арбітр: Томас Айнваллер; Асистенти: Роланд Хайм, Норберт Шваб (усі – Австрія).
«Фенербахче»: Волкан Демірель, Лугано, Роберто Карлос, Еду, Емре (Угур Борал, 86), Казим-Ричардс, Алекс – кап (Бурак Йїлмаз, 77), Гуїза, Сельчук Сахин, Мальдонадо, Гекхан Генюл.
«Динамо»: Богуш, Бетао, Гіоане, Вукоєвич, Алієв (Асатіані, 89), Бангура (Шацьких, 46), Єременко, Діакате, Михалик – кап, Ель Каддурі (Несмачний, 62), Нінкович.
Попереджені: Роберто Карлос (40), Казим-Ричардс (53), Сельчук Сахин (62) – Ель Каддурі (35), Алієв (68), Богуш (90+1).

З часу стамбульського поєдинку пройшло майже 2,5 місяця. За цей час у «Динамо» практично нічого не змінилося, хіба що до клубного лазарету потрапив Мілош Нінкович. Як ми вже повідомляли, сербський півзахисник зламав кісточку на стопі і точно не зіграє в завершальному матчі групового турніру Ліги чемпіонів. А от «Фенербахче» помітно змінився. В національному чемпіонаті підопічні Луїса Арагонеса не програють з 5 жовтня, зігравши за цей час вісім матчів (із них шість перемог, у тому числі і над принциповими суперниками – «Галатасараєм» і «Бешикташем»). Поза сумнівом, останніми результатами іспанському наставнику вдалося трохи вгамувати критику на свою адресу, яка не припинялася з початку сезону, але, в будь-якому випадку, визначальним чинником для керівництва «Фенербахче» буде підсумковий результат у груповому турнірі Ліги чемпіонів.

У порівнянні з першим матчем у «Фенербахче» дещо поменшав лазарет. Після серйозних травм повернулися на поле Дейвид, Ведерсон і Хосіко. Кожний із футболістів може вийти в стартовому складі «Фенербахче» і підсилити гру команди, але частіше за інших на полі все ж таки з'являється Дейвид. Продовжують знаходитися на лікарняному ліжку півзахисник Тюмер Метин, травмований із початку сезону, і нападник Семіх Шентюрк (до речі, найкращий бомбардир «Фенербахче» в єврокубках) – зовсім нещодавно Шентюрку було зроблено операцію на коліні, і повернутися до гри футболіст зможе лише в січні. В останньому матчі чемпіонату проти «Денизліспору» також коліно травмував захисник Гекхан Генюл, але як повідомляє офіційний сайт клубу, пошкодження несерйозне і не завадить Генюлу взяти участь у матчі з «Динамо».

Нагадаємо, що «Фенербахче» прибуває до Києва 9 грудня, а ввечері того ж дня головний тренер стамбульців Луїс Арагонес проведе традиційну передматчеву прес-конференцію і тренування на стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер