«Динамо» - «Феєноорд» - 2:1

«Динамо» - «Феєноорд» - 2:1

У першому матчі третього раунду кваліфікації Ліги чемпіонів з рахунком 2:1 був переможений голландський «Феєноорд».

У порівнянні з останнім матчем в чемпіонаті України проти «Говерли», в стартовий склад Юрій Сьомін вніс дві зміни. Місця Олега Гусєва та Дуду зайняли Горан Попов і Мілош Нінкович. Тренер залишився вірним улюбленій схемі 1-4-5-1, в якій місце у воротах зайняв Коваль, квартет захисників склали (зліва направо) Попов, Бетао, Михалик і Данило Сильва, двоє центральних півзахисників Вукоєвич і Велозу, флангові атакуючі півзахисники Ярмоленко і Нінкович , під висунутим вперед Ідей розташувався Кранчар.

Перший тайм зустрічі пройшов у рівній боротьбі, з невеликою територіальною перевагою динамівців, але з перевагою за ударам на користь голландців. Особливо активним був Янмаат, який кілька разів пробив з дальньої дистанції, але з його ударами впевнено впорався Максим Коваль. У динамівців двічі з-за меж штрафного майданчика небезпечно пробивав Ніко Кранчар. Один раз м'яч навіть влетів у ворота Мюлдера, зробив це Андрій Ярмоленко, але за мить до цього арбітр зафіксував офсайд.

У нинішньому сезоні кожен забитий м'яч дається «Динамо» ціною неймовірних зусиль.

Приблизно з тридцятої хвилини зустрічі, коли стало зрозуміло, що для успішного підсумку динамівцям потрібно щось міняти в організації атак, почав розминатися Олег Гусєв. У перерві він замінив Кранчара, а ще через десять хвилин «Динамо» перейшло на гру з двома номінальними форвардами - пару Брауну Ідей склав Артем Мілевський, який замінив Огнена Вукоєвича.

До цього часу рахунок був 0:1 на користь голландців. Іммерс прострілив від лівого кута штрафного майданчика, Бетао послизнувся, а Схакен з п'яти метрів пробив у дотик повз Коваля. Ось тут на повну потужність спрацював головна зброя "біло-синіх" - п'ятдесят три тисячі уболівальників, які в унісон погнали гравців у атаку забивати такі необхідні в домашній зустрічі м'ячі.

І їх було забито, при чому вийшли динамівці вперед вже через двадцять хвилин після того, як пропустили. На 56-й хвилині після подачі Мігеля зі штрафного воротар вибив м'яч кулаками, але в спину Іммерса, від якого сфера і залетіла в сітку. А на 69-й хвилині Гусєв навісив з правого флангу на дальній кут воротарського майданчика, з району якого Ідейє відмінно пробив головою у протихід Мюлдеру. Партнери по команді дружньо привітали нігерійця із забитим м'ячем і чудовою подією в особистому житті - народженням сина, якого вирішили назвати Андрієм. До речі, у четвертій поспіль зустрічі точний удар Ідей приносить «Динамо» перемогу.

У хвилини, які залишилися до фінального свистка «Динамо» показало ту гру, яку чекають від команди вболівальники в кожному матчі. Всі події відбувалися на одній половині поля і мінімум тричі голландці могли діставати м'яч зі своїх воріт. Удар Ідейє прийшовся в поперечку, потім Браун вийшовши сам на сам з Мюлдером не зміг того переграти, підступний постріл Гусєва парирував воротар ... Фінальний свисток арбітра застав динамівців в одній зі стрімких атак.

За тиждень «Динамо» чекає дуже непростий виїзд до Голландії, де, будемо сподіватися, динамівці на переповненому «Де Куйп» підтвердять свій київський успіх над «Феєноордом»!

Ліга чемпіонів. 3-й раунд кваліфікації. Перший матч

м.Київ, НСК «Олімпійський», 53612 глядачів.

«Динамо» - «Фейєноорд» - 2:1 (0:0)

«Динамо»: Коваль, Попов, Бетао, Михалик - кап, Данило Сильва, Вукоєвич (Мілевський, 55), Велозу, Нінкович, Ярмоленко, Кранчар (Гусєв, 46), Ідейє.

«Фейеноорд»: Мюлдер, Янмаат (Сінгх, 33), Де Врій - кап, Мартінс, Нелом, Класі (Конголо, 90), Леєрдам, Вормер (Вільєна, 71), Іммерс, Сіссе, Схакен.

Голи: Іммерс (56, в свої ворота), Ідейє (69, гольовий пас Гусєв) - Схакен (49).

Попереджений: Іммерс (76).

Дмитро Шаповал

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер