«Динамо» – ФК «Ботошані» (Румунія). Прев’ю

«Динамо» – ФК «Ботошані» (Румунія). Прев’ю

У своєму сучасному вигляді футбольний клуб «Ботошані» було засновано в 2001-му році, коли він розпочав  виступи в Серії 1 Дивізії С.

Улітку 2004-го команда піднялася до Дивізії В. У 2005-му році було сформовано дублюючий, молодіжний склад, а також створено футбольний центр для дітей та молоді при клубі.

За підсумками сезону 2012/2013 «Ботошані» вперше пробилися до Ліги 1 чемпіонату Румунії. Завданням команди на дебютний сезон 2013/2014 було збереження прописки в еліті. Команда цей план перевиконала. Після шести турів ФК «Ботошані» очолював турнірну таблицю, перші сім турів провів без поразок, і в підсумку посів доволі високе восьме місце серед 18-ти команд.

На початку того сезону «Ботошані» була єдиною командою румунської Ліги 1, що мала у своєму складі виключно румунських футболістів.

Найбільше матчів за команду минулого сезону провели захисник Флорин Ацінте, півзахисники Габріель Васварі та Маріуш Кройтору, форварди Жорже Каржан та Іштван Фулоп. Найкращим бомбардиром команди із вісьмома м’ячами став 33-річний Атілла Хаднаджі.

Загалом, команда є доволі досвідченою, середній вік гравців становить 25,8.

Головний тренер – 46-річний Леонтін (Лео) Флоріан Грозаву. Найкращі його роки кар’єри гравця минули в бухарестському «Динамо». У 1994 році він зіграв кілька матчів за національну збірну Румунії. Тренерську роботу розпочав у 2003-му році, працював із румунськими командами різних дивізіонів. Цього року він удруге очолив «Ботошані», раніше працював у цій команді в 2007-2008 рр.

Кольори клубу – червоний, білий та синій. Домашня форма – білі футболки та червоні шорти, запасна – синього кольору.

Сезон у Румунії розпочнеться наприкінці липня. Готуючись до старту першості, «Ботошані» вже провів цілу низку контрольних зустрічей, починаючи із середини червня, в більшості з яких переміг. І це при тому, що суперники в румунської команди були доволі сильними – «Тирасполь» Молдова (14.06, 1:3), «Чахлеул» Румунія (27.06, 2:1), «Нефтчі» Азербайджан (04.07, 3:0), «Зестафоні» Грузія (06.07, 3:1), «Динамо Дрезден» Німеччина (09.07, 5:3), «Пршибрам» Чехія (10.07, 2:0).

Як і київське «Динамо», в неділю напередодні запланованої на денний час зустрічі (14 липня о 12.30 за київським часом) «Ботошані» проведе ще один контрольний матч, суперником у якому стане албанська «Теута». Нагадаємо, динамівці цього дня зіграють із німецьким «Карлсруе».

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер