»Динамо» готується до протистояння із «Дніпром»

»Динамо» готується до протистояння із «Дніпром»

 Як і три роки тому, першим матчем Йожефа Сабо на посаді тренера «Динамо» стала зустріч із «Таврією». У серпні 2004-го мобілізована Йожефом Йожефовичем команда перемогла вдома сімферопольців 1:0, а минулої суботи в гостях розгромила суперника 4:1.

Досить цікаво було дивитись на гру «Динамо», злегка видозмінену тренерським пензлем Сабо. Головне новинка – гра з трьома центральними захисниками. Наставник неодноразово використовував цю схему у попередні роки, і судячи з цього, має намір повернутись до неї. Цікаво, що маючи в обоймі двох класних лінійних Олега Гусєва і Бадра Ель Кадуррі, від їхніх послуг тренер відмовився. І не прогадав – Гіоане і Федорів зіграли надійно, встигаючи відпрацьовувати і в захисті і забезпечувати нападаючих м’ячами. Напевне, вибором саме такої ігрової схеми тренер збирається вирішити проблеми в захисті. Не секрет, що саме ця лінія в нинішньому «Динамо» найпроблемніша: у десяти матчах у чемпіонаті України команда пропустила 11 м’ячів. За цим показником відразу шість команд випереджають «Динамо».

Цікаві зміни відбулись і на тренерському містку. Своїми помічниками Йожеф Сабо залишив Олега Лужного і Віктора Чанова, а замість Валерія Зуєва, який пішов разом із Дем’яненком, запросив колишнього динамівця Василя Раца, який ще в середині 90-х «зав’язав» із великим футболом. Але футбольне минуле далось взнаки, і навесні нинішнього року Василя Карловича часто можна було побачити в Києві, на тренерських курсах. Спочатку отримав «Про-диплом» УЄФА, а вже через кілька місяців і запрошення від Йожефа Сабо. Цікаво, що зараз із трьох помічників головного тренера двоє окрім блискучого футбольного минулого мають успішний досвід роботи у бізнесі.

Восени минулого року Василь Рац сприяв «Динамо» у запрошенні Балажа Фаркаша. Поки що юний угорець, окрім хет-тріка в одному з контрольних матчів, нічим запам’ятатись не встиг, виступаючи переважно за дублюючий склад. Сам Василь Карлович не приховує задоволення від роботи на новій посаді: «В Угорщині матчі «Динамо» практично не транслюють і всі новини з життя клубу доводилось черпати з Інтернету. Був у курсі всіх останніх подій і, чесно кажучи, дзвінок Йожефа Сабо застав мене зненацька. Погодився відразу, давно хотів повернутись у футбол. Не очікував, що саме в «Динамо», клуб моєї молодості».

Першим домашнім хрещенням команди Йожефа Сабо стане кубковий матч проти «Дніпра». У чемпіонаті динамівці півтора місяця тому за всіма статтями поступились 1:3 і мають відмінну можливість реабілітуватись. І надалі в лазареті перебувають Папе Діакате і Ісмаель Бангура. Обоє проходять курс фізіотерапії, щодня працюючи з спеціалістами з реабілітації. На їхнє поверенення тренери розраховують наступного місяця. Дещо краще ідуть справи в Андрія Несмачного. Він практично залікував надрив м’яза задньої поверхні стегна і цього тижня повертається до загальної групи. Відновлюється травмоване коліно Родріго. Через перебір попереджень не зіграє Віталій Федорів. На лівому флангу ми очевидно побачимо Каддурі.

Інших кадрових питань у «Динамо» немає. Команда у звичному режимі готується до важливого матчу.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер