«Динамо» – «Говерла» – 3:1

«Динамо» – «Говерла» – 3:1

Аномальна спека, яка панує останніми днями в Києві, не могла не позначитися на грі. До сьомої години вечора, коли розпочався матч, уже послабли палючі промені сонця, але температура +35 за високої вологості забирала у гравців багато сил. Тут не можна не відзначити хорошу самовіддачу і силу волі динамівців, які провели майже весь матч в атаці.

Як і прогнозувалося, у стартовому складі Юрій Сьомін не задіяв Євгена Хачеріді та Леандро Алмейду. Наставник «Феєноорда» Рональд Куман, який із ложі почесних гостей НСК «Олімпійського» спостерігав за перипетіями зустрічі, міг побачити склад максимально наближений до того, який вийде через чотири дні проти його підопічних.

Отже, місце у воротах зайняв Коваль, Михалик і Бетао склали пару центральних захисників, на лівому фланзі захисту діяв Гусєв, на правому - Данило Сильва. В центрі поля вийшли Вукоєвич та Велозу, ліворуч у півзахисті Дуду, праворуч Ярмоленко, а під форвардом Ідейє розташувався Кранчар. У порівнянні з попередньою грою з «Арсеналом» Сьомін вніс дві зміни, випустивши замість Хачеріді та Гармаша Гусєва з Дуду. Незважаючи на присутність на полі Гусєва, з капітанською пов'язкою команду на поле вивів Тарас Михалик.

Динамівці прогнозовано з перших хвилин повністю заволоділи ініціативою. Спершу далекими, але неточними ударами воротаря Олександра Надя намагалися застигнути зненацька Ніко Кранчар, Андрій Ярмоленко та Олег Гусєв. Після півгодини гри господарі перейшли до більш грунтовних дій і одразу поставили суперника у складне становище. Проте до цього часу рахунок уже був 0:1 на користь ужгородців. На 20-й хвилині в контратаці Давид Одонкор прорвався правим флангом, прострілив на дальній кут воротарського майданчика, з району якого екс-динамівець Олександр Косирін переправив м'яча в порожні ворота.

Через десять хвилин рахунок став рівним. Мігель Велозу подав із кутового, а Гусєв з кута воротарського кивком голови підрізав м'яч у дальній від воротаря кут. У першому таймі динамівці завдали 14 ударів по воротах суперника, з яких лише три припали у створ. Як перевести кількість у якість – це питання було головним для Юрія Сьоміна у другому таймі.

У бій було кинуто Гармаша, який замінив Дуду, трохи пізніше замість Кранчара вийшов Нінкович. Динамівці продовжили тиснути на ворота «Говерли», навіть із урахуванням спекотної погоди були присутні швидкість, масовані атаки. Проблеми виникали на завершальній стадії – Ярмоленко пробив вище воріт із п'яти метрів, Кранчар втратив м'яча на лінії воротарського майданчика. Чим ближче до фінального свистка, тим більше зростав тиск на ворота ужгородців. Паличкою-виручалочкою для «Динамо» в третьому поспіль матчі став Браун Ідейє. На 86-й хвилині Гармаш і Ярмоленко розіграли у штрафному комбінацію, удар Андрія воротар парирував, але тут як тут опинився Ідейє, який і переправив головою м'яча до воріт. Цікаво, що це був четвертий гол «Динамо» в нинішньому сезоні, і всі вони були забиті головою.

У компенсований час Ідейє забив ще один м'яч, заставши зненацька Надя хльостким ударом із 27-ми метрів. У результаті динамівці за матч завдали 30 ударів по воротах суперника, з яких три стали результативними. А удари Брауна Ідейє у ​​третій грі поспіль приносять «Динамо» перемогу!

27.07.2012. Чемпіонат України 2012/13

27.07.2012. Київ. НСК "Олімпійський". 20,153 глядачів

«Динамо» – «Говерла» - 3:1 (1:1)

«Динамо»: Коваль, Гусєв, Михалик – кап, Бетао, Данило Сильва, Вукоєвич, Велозу, Дуду (Гармаш, 46), Кранчар (Міщенко, 59), Ярмоленко, Ідейє.

«Говерла»: Надь – кап, Малишич, Мелікян, Щедраков, Єлісеєв, Одонкор (Міщенко, 60), Райчевич, Печонкін (Макаренко, 42), Трухін (Тришович, 81), Микуляк, Косирін.

Голи: Гусєв (30, пас Велозу), Ідейє (86, добивання після удару Ярмоленка, 90+2, дальній удар) – Косирін (20).

Попередження: Нінкович (72), Михалик (76) – Надь (68).

Дмитро Шаповал

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер