«Динамо» і «Борусія». Більше спільного, ніж різного…

«Динамо» і «Борусія». Більше спільного, ніж різного…

Гонка озброєнь

Так як і «Динамо», наші суперники з «Борусії» влітку часу дарма не втрачали, провівши активну трансферну кампанію, яка, з витраченими більш ніж 35 мільйонами євро, вивела їх за цим показником на друге місце в Бундеслізі. Один лише голландський нападник Люк де Йонг з «Твенте» обійшовся «лошатам» в 15 мільйонів євро! 8,5 мільйона потягнуло придбання швейцарського півзахисника Граніта Чаки з «Базеля» та ще майже 10 іспанського захисника Альваро Домінгеса з мадридського «Атлетико». Нескладно припустити, що, незважаючи на заяви керівництва гладбахців про не включення доходів від Ліги чемпіонів у клубний річний бюджет, робилися ці витрати з явним прицілом саме на Лігу, адже щоб у своїх бухгалтерських книгах не піти в мінус, «Борусії» якраз і не вистачає бонусу за вихід у груповий етап найпрестижнішого клубного турніру на континенті, беручи до уваги що ще 17,5 мільйона були виручені за Марко Ройса, проданого в стан дортмундських тесок.

У пошуку балансу

Тренери обох клубів Юрій Сьомін і Люсьєн Фавр знаходяться, як то кажуть, в тренерському пошуку, після того як в їх команди на ключові позиції влилися нові досить значущі новачки. Завдання у швейцарського колеги росіянина виглядає ще більш складним, адже потрібно замінити ключового гравця в кожній (крім воротарської) лінії. Бразильський захисник Данте перейшов у мюнхенську «Баварію», типовий No.6 півзахисту Роман Нойштедтер приєднався до «Шальке-04», а вже згаданий кращий гравець Бундесліги минулого сезону Марко Ройс повернувся в місто, де він народився 23 роки тому. Перебудова складу справа досить кропітка і, як правило, вимагає особливої ​​тренерської думки. Поки обидва наставника знаходяться лише на шляху до пошуку найбільш оптимального складу і гри.

Стиль

Найпопулярнішими у матчах минулого, одного з найуспішніших сезонів у новому тисячолітті для «Борусії», були підсумкові 1:0, результат, який переважав і в підсумкових протоколах київського «Динамо». Схожа була тактична розстановка і гра. Команда Фавра із задоволенням віддавала територію супернику, ловлячи того на майстерно відпрацьованих контратаках, де першу скрипку грав Ройс. Бездоганна робота Нойштедтера в опорній зоні півзахисту, де він «перекушував» більшість із задумів супротивників вже в самому зачатку, як дві краплі води нагадує гру його колеги з «Динамо» Огнєна Вукоєвича. Переїзд Романа в Гельзенкірхен спричинив появу в команді швейцарця Чаки, який все ж більше схильний до активних дій в атаці, ніж до важкої роботи руйнівника. Тим не менш, завдання перед своїми гравцями (включаючи новачків) у вигляді обов'язково не пропустити і лише по можливості забити Фавр в новому сезоні навряд скасує. Чи означає це, що в матчах «Динамо» та «Борусії» ми в обов'язковому порядку побачимо «закритий» футбол покаже лише сама гра.

Олег Задерновський

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер