»Динамо» – «Іллічівець». Початок матчу о 19:30

»Динамо» – «Іллічівець». Початок матчу о 19:30

Матчі «Динамо» з «Іллічівцем» в минулому сезоні були найяскравішими в турі. Спочатку в Києві динамівці встановили власний рекорд результативності, перемігши 9:0, а в Маріуполі гору взяли господарі, три забиті м’ячі яких у другому таймі дозволили зберегти прописку у вищій лізі. Чи запам’ятаємо ми так само матчі команд у нинішньому чемпіонаті?

На двотижневу перерву, пов’язану з матчами збірних, гравці «Динамо» та «Іллічівця» пішли в чудовому настрої. Велика перемога над «Дніпром» вивела динамівців у лідери, а не менш гучний успіх іллічівців у грі з «Ворсклою» закріпив їх у середині турнірної таблиці.

Починаючи з четверга, після повернення зі збірних різних країн світу більше десятьох провідних гравців, «Динамо» розпочало підготовку до недільного поєдинку. Великих навантажень на цьому етапі тренери гравцям не пропонують. Команда проводить одноразові тренування, багато уваги приділяється відновлювальним процедурам. Після певного кадрового дефіциту в серпні, в одному з матчів Юрій Сьомін навіть не набрав гравців на заявку, зараз подібних проблем у тренера немає. Головний позитивний момент – повернення Тараса Михалика. Напередодні важливих осінніх матчів саме центр захисту, як одне із найбільш вразливих місць нинішнього «Динамо», потребує серйозного зміцнення. За п’ять місяців без Михалика тренери перепробували з півдюжини різних поєднань гравців, на три місяці повернули Діакате, але головного показника – надійності у захисті – так досягнуто й не було. У грі з «Іллічівцем» Михалик не зіграє, немає сенсу форсувати повернення гравця після такої серйозної травми.

Новина про серйозну травму Юссуфа, яку він отримав на тренуванні національної збірної, що широко розповсюдилася, виявилася банальною «качкою». Проблеми зі здоров’ям у захисника справді були, через них нігерієць не зіграв за свою збірну. Проте обстеження в Києві показало повну готовність Юссуфа до тренувань та підготовки до гри з «Іллічівцем». Уже тиждень у загальній групі займається Андрій Шевченко. Специфіка відновлення після перелому щелепи накладає певні обмеження на тренувальний процес нападника. На початку тижня Шевченко зіграв сорок хвилин у поєдинку з молодіжним складом, а вчора вийшов у шоу-матчі за участю зірок українського та європейського футболу.

Цікаво буде побачити склад «Динамо» без, здавалося, незамінного Єременка. У Юрія Сьоміна є Гармаш та Аруна, які мають мало ігрової практики, не виключені варіації зі зміною позицій інших гравців. У грі з молодіжним складом Дуду діяв на правому фланзі півзахисту, залишивши позитивні враження. За відсутності Гусєва у бразильця є чудовий шанс показати й в офіційному матчі, який рівень гри нещодавнього чемпіона світу.

Обслуговувати матч «Динамо» – «Іллічівець» буде арбітр ФІФА Юрій Можаровський зі Львову. У нинішньому сезоні на рахунку Можаровського чотири матчі елітного дивізіону, без участі «Динамо», в яких призначив один пенальті (8-й тур, «Кривбас» – «Зоря») та пред’явив футболістам 19 попереджень. Допомагати львів’янину в майбутньому поєдинку будуть асистент арбітра національної категорії Микола Левко (Чернівці) та асистент арбітра першої категорії Едуард Курцеба з Одеси.

Матч 9-го туру Епіцентр-Чемпіонат України «Динамо» – «Іллічівець» відбудеться 11-го вересня, в неділю, на стадіоні «Динамо» ім. Валерія Лобановського. Початок о 19:30. Пряму трансляцію зустрічі дивіться на телеканаті 2+2, за текстовим репортажем стежте на клубному сайті ФК «Динамо».

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер