Чемпіонат U-19. «Динамо» - «Карпати» - 2:1 (+ВІДЕО)

Чемпіонат U-19. «Динамо» - «Карпати» - 2:1 (+ВІДЕО)

Якщо для львів’ян цей матч був першим офіційним у 2017 році, то динамівці вже мали один такий – нагадаємо, більше місяця тому, а саме 21 лютого, підопічні Юрія Мороза в рамках 1/8 фіналу Юнацької Ліги УЄФА поступилися на виїзді амстердамському «Аяксу» (0:3).

Порівняно з тим матчем склад «Динамо» у звітному поєдинку зазнав відчутних змін. Своє місце на полі зі стартових хвилин зберегли лише троє захисників – Дубінчак, Миколенко, Попов, а також півзахисник Смирний.

Не встигли команди увійти у гру, а гості вже були попереду – динамівці не змогли завадити Косу увірватися до штрафного майданчика, й той влучно пробив у нижній кут. Пропущений м’яч аніскільки не збентежив «біло-синіх», які активно шукали щастя біля чужих воріт та завдавали ударів по володіннях «Карпат» переважно з далекої відстані. В одному з епізодів воротар львів’ян, рятуючи свою команду після удару Козиренка головою, отримав навіть травму, через що тренерському штабу гостей довелося робити вимушену заміну. Утім, на перерву команди пішли все ж за мінімальної переваги «левів».

Юрій Мороз у перерві вдався до замін, які в підсумку стали вирішальними. Ледь розпочалася друга половина матчу, як динамівці віддали супернику «боржок» за швидкий гол на початку зустрічі – Калюжний, який вийшов на поле з лави запасних, зробив навіс із правого флангу, а Козиренко ударом у дотик змусив капітулювати голкіпера.

М’яч у відповідь додав динамівцям упевненості, й вони з подвійною енергією побігли вперед здобувати результат. І якщо в епізоді з ударом Калюжного воротар «Карпат» урятував, витягнувши м’яча з-під поперечини, то на 66-й хвилині виявився безсилий – ще один «джокер» «Динамо» Наумець ударом метрів із 25-ти поцілив точно в нижній кут.

Вийшовши вперед, «біло-сині» вже могли перевести гру у спокійніше русло. Сконцентрувавши більше уваги на обороні, підопічні Юрія Мороза за час, що залишався до завершення матчу, не дозволили супернику створити бодай щось небезпечне біля власних воріт, натомість самі могли забити ще, якби ударам Калюжного та Наумця не бракувало точності.

Таким чином, 2:1 – «Динамо» стартувало у весняній частині чемпіонату U-19 із перемоги. Свій наступний матч «біло-сині» проведуть 8 квітня у Стрию проти місцевої «Скали».

Чемпіонат U-19. 18-й тур

01.04.2017. Чапаївка, НТБ «Динамо» (Київ). 150 глядачів

«Динамо» – «Карпати» – 2:1 (0:1).

«Динамо»: Кучерук, Дубінчак (к), Миколенко, Кошелєв, Попов, Смирний, Вантух (Верхоланцев, 63), Петрусенко (Калюжний, 46), Козиренко, Цитаїшвілі (Куліш, 88), Алексеєв (Наумець, 46).

«Карпати»: Задерейко (Ющишин, 24), Завінський (к), Сільченко, Дерман, Оприск, Діма, Малашевський (Рибачук, 90), Валенко (Шарабура, 71), Микитин, Кос (Пецків, 81), Ременюк.

Голи: Козиренко (50), Наумець (66) – Кос (4).

Попереджені: Попов (10), Цитаїшвілі (29), Калюжний (73) – Завінський (20), Кос (45+), Діма (62), Дерман (84).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер