«Динамо» (Київ) та «Спартак» відкриють своїм матчем новий футбольний будинок москвичів

«Динамо» (Київ) та «Спартак» відкриють своїм матчем новий футбольний будинок москвичів

Це клуб, матчі з яким змушували тремтіти в передчутті цікавої битви тисячі вболівальників із берегів Дніпра.

І неважливо, якого рангу гра та в якому з турнірів перетиналися шляхи двох одвічних суперників. Не буде винятком і товариська за статусом, але, як завжди, багата на події зустріч, яку «червоно-білі» та «біло-сині» проведуть в інавгураційний день відкриття нової спартаківської арени.

Зараз будівництво нового футбольного будинку найтитулованішого клубу Росії вийшло на фінішну пряму. Стадіон, який було названо «Открытие Арена» за назвою спонсора – банку «Открытие», розташовується в районі Тушино на ділянці у 28,2 гектарів та буде здатен вмістити 44 тисячі глядачів, включаючи 5630 місць гостинності. При вході буде встановлено ​​25-метрову статую гладіатора.

Розміри натурального поля: 105x68 м. Загальна площа трав'яного газону: 8970 кв.м. Кількість паркувальних місць: 7 500. Окрім цього, до комплексу увійде багатофункціональна спортивна арена на 12 тисяч місць.

Разом зі стадіоном відкриється й станція «Спартак» Тагансько-Краснопресненської лінії метро, яка полегшить уболівальникам відвідування матчів московського клубу. До речі, трохи про географічне розташування нової арени. Тушино вперше згадується як село в 1512 році. Названо в XV ст. на прізвисько власника – боярина Василя Івановича Квашніна-Туші. З 1938-го місто, з 1960-го у складі Москви. Зараз територію поділено на три райони: Покровське-Стрешнєво, Південне Тушино та Північне Тушино.

У 2018 році в Тушино на спартаківській арені пройдуть поєдинки фінальної частини чемпіонату світу.

Між нашим клубом та «Спартаком» досягнуто домовленості, що обидві команди вийдуть 24 липня 2014 року на футбольне поле «Открытие Арена» в найсильніших складах, ставши головними дійовими особами урочистої церемонії, яка безперечно запам'ятається як господарям із Москви, так і гостям із Києва.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер