«Динамо» Київ U-13 — переможець Ateitis Cup-2016! (+ ВІДЕО)

«Динамо» Київ U-13 — переможець Ateitis Cup-2016! (+ ВІДЕО)

Переможцем стало київське «Динамо», яке у фіналі переграло туринський «Ювентус» 1:0.

Загалом у турнірі брало участь 20 команд, поділені на чотири групи по п'ять у кожній. Переважно це були представники Латвії, Литви та Білорусі. Росію представляла «Балтика» (Калінінград), а Італію – «Ювентус». Детальніше про виступ київських динамівців розповів наставник нашої команди U-13  Павло Неверов:

- Ми посіли перше місце у групі, обігравши всіх чотирьох суперників із загальним рахунком 20:0. У півфіналі зустрілися з переможцем групи «D» «Металургс» (Лієпая). Суперник виглядав дуже пристойно, це силова команда, вони використовували великий тиск, хлопці штовхаються, б'ються, тиснуть. Наша команда задіяла високий пресинг на чужій половині поля, відразу при введенні м'яча. Не дозволили супернику розбігтися, розвернутися. Хоча ми виграли лише 1:0, у латвійців за всю гру не було навіть напівмоментів чи будь-яких шансів відігратися. Ми же не забили ще 4-5 м'ячів.

У фіналі потрапили на «Ювентус», бачили їхній півфінал із мінським «Динамо», який італійці виграли по пенальті.

У першому таймі вирішальної гри нам багато чого вдавалося, ми закрили фланги, тож шансів у суперника не було. У той же час самі забили м'яч уже на 6-й хвилині після флангового прострілу, й ще не реалізували два моменти, в тому числі вихід віч-на-віч.

Зазначу, що на турнір у нас поїхало лише двоє номінальних захисників – центральний та лівий, інші були травмовані або хворі. Тому ми опустили до цієї зони хлопців, які грали нападниками – вони добре зіграли, закрили фланги та не поступилися у швидкості. У такому поєднанні ми грали вперше, тут дорослому було б важко впоратися, не кажучи вже про дітей, які не завжди знали, хто куди повинен був зміщуватися, й кого страхувати. Після перерви «Ювентус» уже почав нас перегравати, хлопці за суперниками не завжди встигали.

Провели заміни, футболісти з другої групи відіграли без провалів у середній зоні. Крім того, правильну позицію обирав наш воротар, не втрачав ворота, діяв без паніки, тож, хоча у суперника були хороші моменти, після всіх ударів м'яч прилітав до нього. Словом, цей важкий відрізок ми витримали, а в останні хвилини гра знову вирівнялася, ми почали їх підтискати, проходили гострі контратаки. Загалом, гра завершилася «на гойдалках», але все ж нашою перемогою!

Маю сказати, що в матчах першості міста, коли ми постійно атакуємо, неможливо визначити, наскільки команда витривала й фізично готова, тому що гра проходить на одній половині поля. Тому такі турніри дуже важливі з огляду на те, що ми рідко виїжджаємо.

У першості міста було б краще, щоб динамівські команди грали з колективами, які на рік старші, адже вони не відчувають опору, обігруючи суперників як не 9:0, так 10:0. Добре, що «Ювентус» нас трохи «повозив», і хлопці відчули, як може бути, що одного тиску, яким вони змітали всіх суперників у внутрішніх змаганнях, тут не вистачає, потрібна футбольна майстерність, робота із м'ячем.

Футболісти «Динамо» за підсумками турніру отримали індивідуальні нагороди: найкращим воротарем став Богдан Ісаченко, а найкращим нападником – Ігор Горбач.

* фото www.footbik.by

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер