«Динамо» (Київ) в Іспанії. День п'ятий, відновлювальний

«Динамо» (Київ) в Іспанії. День п'ятий, відновлювальний

Цього дня команда не виїжджала до футбольного центру. «Погода немов підібрана спеціально під збори», – зауважив Михайло Михайлов у розмові з Сергієм Федоровим. І справді, сонячна погода, що панувала в Марбельї в попередні дні та дозволяла тренуватися в комфортних умовах, сьогодні, коли динамівці лишилися в готелі, змінилася на дощову.

Вранці відбулося тренування в гімнастичному залі. Почалося воно об 11:30 та тривало лише 45 хвилин. Перед початком заняття вступне слово взяв Сергій Ребров: «Учора ви добре попрацювали. Завтра в нас перший контрольний матч. Тому сьогодні у вас відновлювальний день».

Потім за справу взявся тренер із фізичної підготовки Віталій Кулиба, який підготував цілий комплекс фізичних вправ, орієнтованих на відновлення гравців, профілактику травматизму. За словами Віталія, у тренуванні були задіяні елементи core-тренувань, які орієнтовані на зміцнення, насамперед, м'язового корсету, який є стрижнем людського тіла, приділяючи особливу увагу дрібним м'язовим групам, таким як черевний прес, м'язи малого тазу. Ці вправи не лише змушують працювати м'язи, але й сприяють кращому утриманню балансу та рівноваги.

Решту дня футболісти продовжили відновлюватися в готелі. Благо, у п'ятизірковому Melia La Quinta Golf & Spa є все, щоб відновитися. Готель розташований у мальовничій долині гольфу, де ніщо не порушує тишу й не заважає відпочинку. До послуг гостей спа-салон, який обладнаний терапевтичним басейном із гідромасажем, середземноморською сауною, ароматичною паровою лазнею, хаммамом та гідромасажним душем.

Також у будь-який час футболісти можуть позайматися в тренажерному залі. Окрім того, на першому поверсі була обладнана ігрова зона, де кожен гравець може знайти собі заняття за інтересами. Стіл для настільного тенісу, настільний футбол, більярд, дартс та навіть PlayStation періодично притягують гравців у їхній вільний час.

Після ранкового тренування в залі Олександр Шовковський, Данило Сильва, Артем Кравець обрали більярд, Євген Хачеріді, Юнес Беланда, Сергій Рибалка та багато інших пограли в настільний теніс, Сергій Мякушко та Дмитро Хльобас позмагалися в кікер, а потім і в FIFA15, у той час як Владислав Калитвинцев із цікавістю поспостерігав за їхньою «баталією».

Організатор зборів Кристіан Маховські, який спостерігав за грою в пінг-понг Євгена Хачеріді та Юнеса Беланда, заявив Сергію Рибалці, який щойно підійшов: «Ось перший та другий номери в рейтинзі «Динамо» (Київ) із настільного тенісу!» «Не погоджуюсь!», – узявши до рук ракетку, сказав Сергій, із готовністю довести на справі, що він грає не гірше.

Найвинахідливішими виявилися Максим Коваль, Андрій Ярмоленко, Сергій Сидорчук та Віталій Буяльський, які влаштували щось на зразок гри у тенісбол маленьким м’ячем.

Ближче до вечора основним заняттям більшості вже був перегляд прямих трансляцій матчів європейських топ-чемпіонатів, англійської Прем'єр-ліги та іспанської Примери. Причому переглядом матчів були зайняті не лише гравці, але й тренери.

А вже завтра гравцям київського «Динамо» доведеться вийти на поле, щоб узяти участь у першому тренувальному матчі в цьому році. В Марбельї, о 15:30 за місцевим часом, «біло-сині» вийдуть на матч проти «Борусії-2» із Менхенгладбаху.

* фото А. Лукацький

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер