«Динамо» (Київ) в Іспанії. День тринадцятий: знову за роботу!

«Динамо» (Київ) в Іспанії. День тринадцятий: знову за роботу!

У Марбельї з кожним днем стає все тепліше. За безхмарної погоди, яка тримається вже не один день, сонце піднімається все вище й усе сильніше підігріває землю. Вийшовши на ранкове тренування у спортивних костюмах, деякі гравці майже одразу зняли джемпери, залишившись у футболках.

Приємною новиною стало повернення до загальної групи Микити Бурди, який брав участь у всіх вправах разом із загальною групою. Навіть після завершення заняття у Микити все ще було бажання продовжувати тренуватися.

«Юнесе, спробуй, обведи мене!» – запропонував Бурда Беланді, коли гравці вже завершили розтяжку.

Також разом з усіма займався Мігель, який пропустив один тренувальний день. Португальський півзахисник був дуже радий своєму поверненню до тренувального процесу й усе тренування провів у хорошому настрої. Тільки що він виконував силову вправу зі штангою, а вже за хвилину, взявши фотоапарат у клубного фотографа, наводив об'єктив на генерального директора «Динамо» Резо Чохонелізде, який, до речі, не пропускає жодного тренування команди, весь час перебуваючи біля кромки поля.

За окремою програмою поки займався Олександр Шовковський, який під час силових вправ бігав навколо поля, але в розминці та ігрових квадратах капітан «Динамо» брав участь разом з іншими.

Розминка була дуже активною, гравці чимало побігали навколо тренувальних стійок та фішок, після чого перейшли до вже звичних «станцій» для вправ на м'язи-стабілізатори. Потім була гра у квадратах, в якій разом із гравцями брав участь і Сергій Ребров, при цьому встигаючи підказувати своїм підопічним правильні напрямки пасів.

Головний тренер «Динамо» був безпосереднім учасником і наступної, вже суто ігрової, тактичної вправи. Сергій Станіславович брав участь у комбінаціях атакуючої групи при грі п'ять на п'ять на одні ворота. Для цього футболісти були поділені на дві групи та працювали окремо на двох половинах поля.

Денис Гармаш та Євген Макаренко приїхали до футбольного центру разом зі всією командою, однак займалися окремо, в добре обладнаному тренажерному залі центру, оснащеному тренажерами для всіх груп м'язів та навіть боксерською грушею. Вже ввечері Макаренко та Гармаш будуть тренуватися на полі, але, звичайно, поки за окремою програмою.

Поруч із київським «Динамо» свою підготовку до сезону проводили гості з-за океану – бразильський клуб «Атлетико Паранаенсе», з яким динамівці проводили товариську гру тут, у Марбельї, два роки тому. Перекладачу Борису Іщенко трапилася нагода поспілкуватися зі своїм старим знайомим – одним із тренерів «Атлетико», який має українське походження.

Сьогодні ввечері представників України в Marbella Football Center побільшає – свій тренувальний збір в Іспанії розпочне дніпропетровський «Дніпро».

Ігор Бондаренко з Марбельї

* фото А. Лукацький

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер