«Динамо» (Київ) в Іспанії: робота над завершенням атак

«Динамо» (Київ) в Іспанії: робота над завершенням атак

На центральній лінії тренувального поля, ближче до флангів були поставлені ще двоє воріт. Гравці були поділені на кілька груп, кожна зайняла вихідну позицію в різних частинах поля, і хлопці по черзі почали рухатися кожен у своєму заданому напрямку, беручи участь у комбінаціях та завершуючи їх ударами по воротах. Збоку це виглядало, як якась естафета, тільки переміщення її учасників для стороннього спостерігача здалися би дуже заплутаними. Однак кожен гравець точно знав, куди йому потрібно було бігти, в який момент віддавати пас, а в який – бити по воротах.

Ця вправа стала не лише хорошим відпрацюванням завершення атак для польових гравців, а й порадувала насиченою роботою одночасно всіх трьох голкіперів, яким довелося відбивати один удар за іншим. До речі, воротарі разом із Михайлом Михайловим приїхали до тренувального центру раніше за решту команди, щоб встигнути провести свою розминку та виконати спеціальні воротарські вправи.

На тренуванні команда також працювала над закріпленням тих компонентів, які відпрацьовувалися й днем раніше. Це вправи на розвиток контролю м'яча та вихід з-під пресингу (дивіться фото на офіційній клубній сторінці у Facebook). «Глибина», «ширина» та, звичайно ж, «структура» – такі ключові слова та підказки доводилося чути гравцям при виконанні цього завдання з вуст тренерів. А завершила заняття спеціальна бігова робота.

До речі, сьогодні весь день поряд із «Динамо» свої тренування проводила інша команда. Ще вранці, приїхавши до Футбольного центру, динамівці побачили припаркований біля адміністративної будівлі клубний автобус швейцарського «Базеля».

Вийшовши на тренування та побачивши вдалині на сусідньому полі гравців у червоній формі, Сергій Ребров кивнув Алексу Драговичу: «Алексе, твої друзі тренуються?» На що австрієць відповів, що не знає їх, а коли футболісти в червоному наблизилися до нашого поля, динамівці розгледіли емблему албанського «Шкендербеу» на їхній формі. Коли «біло-сині» вже завершили своє заняття, албанці все ще залишалися у Футбольному центрі, а коли повернулися на вечірнє, команда в червоному як ні в чому не бувало продовжувала свої заняття.

Незабаром Кристіан Маховські зустрів та дружньо привітав свого знайомого менеджера албанського клубу. «Готуємося, не покладаючи рук, - сказав той. – Насичений сезон у нас видався – Ліга чемпіонів, Ліга Європи, тепер ще от зустріч із вами!» Нагадаємо, що «Шкендербеу» стане другим суперником «Динамо» на цьому зборі. Ця товариська зустріч відбудеться в неділю, 17 січня.

А на п'ятницю у програмі команди Сергія Реброва заплановано два тренування.

* фото А.Лукацький

Copyright © 2016 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер