«Динамо» (Київ) – ФК «Зестафоні» (Грузія). Прев'ю

«Динамо» (Київ) – ФК «Зестафоні» (Грузія). Прев'ю

18 червня 2004 року за ініціативою акціонерів АТ «Ферро» (Зестафонський феросплавний завод імені Георгія Николадзе) футбольне життя в металургійній столиці Грузії вийшло на новий імпульс із утворенням ФК «Зестафоні». У 2004 році клуб із сусіднього з Зестафоні міста, який мав переходити з першої ліги до вищої, через фінансові проблеми знявся зі змагань й новоствореному колективу запропонували зайняти його місце. Таким чином, «Зестафоні» вдалося відразу заявитися до вищого дивізіону, хоча спочатку планувалося почати все з нуля та взяти старт у третій лізі.

З того часу «білі» постійно підіймалися вгору ієрархічною драбиною місцевого футболу й найбільшого успіху досягли в сезоні 2010/11. Тоді вперше у своїй історії клуб з Імереті став переможцем Умаглесі-Ліги, виграв Суперкубок Грузії та здобув право на участь у кваліфікації Ліги чемпіонів УЄФА. «Зестафоні» зберіг титул найсильнішого клубу країни й у сезоні 2011/12.

Серед провідних гравців нинішнього складу команди бразилець Рене Феррейра, який перейшов перед початком чемпіонату з японського клубу «Кавасакі» та став відкриттям сезону в Грузії, 24-річний сербський півзахисник Ігор Павлович та результативний Реваз Гецадзе.

На думку вже згадуваного Феррейри, який добре проявив себе на позиції центрального захисника «Зестафоні» відзначається хорошим контролем м'яча та атакуючими діями.

- Ми не дуже добре почали чемпіонат, але гра команди значно змінилася на краще після приходу нового тренерського штабу на чолі з Гією Гегучадзе. Він додав нам упевненості, що було найголовнішим чинником. Загалом клуб розвивається в правильному напрямку. Наша мета – стати найкращим клубом у Грузії!

Бюджет клубу (включаючи утримання інфраструктури) становить п'ять мільйонів доларів.

Я – реаліст і тверезо оцінюю наші шанси, – вважає власник клубу Ілля Кокая. – Щоб знову створити сильну команду, потрібні роки, сучасний освічений тренер та сильні гравці. І якщо з тренером питання ще можна вирішити, то набрати хороших гравців дуже складно. Запросити до нашого чемпіонату якісних виконавців практично нереально. А якщо хто й приїздить, то в таких гравців практично відсутня мотивація. Вони заробляють гроші й усе.

Тим не менш, Кокая впевнений, що Гегучадзе після повернення до команди (в 2011-му році допоміг «Зестафоні» стати чемпіоном країни) вдасться досягти успіху.

- Нам вдалося запросити до себе амбітного та талановитого тренера, який раніше вивів тбіліських динамівців до групового раунду Кубка УЄФА. Ми з ним домовилися, підписали контракт та впевнені, що відкрили нову сторінку в історії «Зестафоні».

Матч динамівців із віце-чемпіоном Грузії пройде на «Йєнбах Штадіоні» та розпочнеться о 18.00 за київським часом.

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер