«Динамо» (Київ) – «Металіст»: прев’ю

«Динамо» (Київ) – «Металіст»: прев’ю

«Динамо»: гра на три фронти

Для київського «Динамо» матч проти «Металіста» стане вже третім офіційним поєдинком після зимової перерви. Попередні два показали, що два зимових тренувальних збори пройшли недарма, й команда добре готова до другої частини сезону.

Тож динамівці підходять до гри з харків’янами, маючи певний ігровий тонус, але в той самий час двохматчеве протистояння в Лізі Європи з французьким «Генгамом» мало відібрати у наших гравців чимало сил – як фізичних, так і психологічних.

До того ж, у дуелі з французами «біло-сині» зазнали деяких кадрових втрат. І якщо Джермейн Ленс за тиждень встигнув відновитися й навіть зіграти у матчі-відповіді з французами, то Сергій Сидорчук зазнав серйозної травми, й першу гру весняної частини чемпіонату він змушений буде пропустити. У четвер у грі з «Генгамом» пошкодження отримав Мігель. Відновився після тривалої паузи Денис Гармаш, але він поки взяв участь лише у матчі молодіжних складів. Утім, гра з «Генгамом» показала, що у «Динамо» є хороша глибина складу, й гравців основного складу успішно можуть замінити молоді виконавці.

Хорошою кадровою новиною на початку цього тижня стало також повернення до стану клубу після Кубка африканських націй Дьємерсі Мбокані, який, утім, можливо ще не готовий на всі сто відсотків через пошкодження, якого було зазнано на континентальній першості. У грі з «Генгамом» тренерський штаб ще не наважився кинути його в бій, але, можливо, в матчі з «Металістом» він уже візьме участь. Хоча чудову форму набрав Лукаш Теодорчик, тож у нападі зараз спостерігається дуже серйозна конкуренція за місце у старті.

Андрій Ярмоленко та Юнес Беланда, які отримали триматчеву дискваліфікації на ігри Ліги Європи, напевно, мають величезне бажання принести користь команді в іграх Прем’єр-ліги, що є, безперечно, плюсом у контексті конкретної гри з «Металістом».

«Металіст»: чергові зміни у складі

У неділю до Києва завітає дещо незвичний за підбором виконавців «Металіст».

По-перше, під час зимового міжсезоння команду залишили майже всі легіонери «жовто-синіх», а ті, хто станом на сьогоднішній день ще не скористалися статутом ФІФА та не розірвали контракт із клубом через заборгованість по зарплаті (Папа Гуйє, Моледо, Чако Торрес), за виключенням Едмара, мають намір це зробити, як тільки знайдуть нову команду, й зараз перебувають не в стані «Металіста».

Інша група гравців, серед яких і бразильський українець Едмар, хочуть продовжувати грати в «Металісті», проте їх, звісно, також не влаштовує багатомісячна заборгованість по зарплаті. Тому перед першими матчами весняної частини сезону вони написали відкритий колективний лист-звернення до вболівальників «Металіста», в якому повідомили, що будуть бойкотувати найближчі матчі проти «Динамо» та «Шахтаря», якщо керівництво не розрахується з ними або, принаймні, не виникне якоїсь конкретики щодо цього питання.

Свої підписи під цим листом поставили 18 гравців першої команди «Металіста», ті, на кого робилася ставка в осінній частині сезону, серед яких Едмар, Гоменюк, Горяїнов, Пшеничних, Шуст, Краснопьоров, Шарпар, Ребенок, Кобін, Березовчук, Давидов, Костюк, Болбат, Кулаков, Папа Гуйє, Моледо.

Цікаво, що підписалися під листом і Шав’єр та Вільягра, які вже уклали угоди з новими клубами, бразильським «Палмейрасом» та аргентинським «Росаріо Сентраль» відповідно. Окрім того, в листі присутній підпис одного з двох орендованих «гірників» – Болбата.

Головний тренер «Металіста» Ігор Рахаєв напередодні гри запевнив, що в будь-якому разі його команда готова зіграти з «Динамо»: «Лист футболістів, що з'явився в інтернеті, не коментую. Можу лише сказати, що матч із «Динамо», звичайно, відбудеться. Ми виїжджаємо до Києва сьогодні. В якому складі? Як і передбачено заявкою, поїде 18 футболістів. Жодних проблем із розміщенням у готелі або проблем іншого характеру в нас немає. Готуємося до матчу й розуміємо, що на нас чекає важка гра».

У матчі дублюючих складів за «Металіст» переважно грали гравці з команди U-19, а у грі на «Олімпійському» очікується поява гравців молодіжної команди «жовто-синіх». «До першої команди ми відрядили вісім гравців через низку причин. Окрім того, після матчу в Києві залишаться чекати на «основу» ще й Антонов та Козинець», – заявив старший тренер молодіжної команди «Металіста» Андрій Анищенко після гри з «Динамо» (U-21).

Проте буде в розпорядженні Ігоря Рахаєва у грі з «Динамо» й ціла група досвідчених гравців. Днями клуб уклав угоди з шістьма досвідченими виконавцями, які пройшли зимові збори в Туреччині разом із командою. Це два легіонери, хорватський захисник Юріца Бульят та португальський півзахисник Давид Каяду, а також четверо гравців, добре відомих українській футбольній громадськості – голкіпер Сергій Погорілий, захисник Микола Іщенко, півзахисник Сергій Назаренко, а також нападник Володимир Прийомов. Трохи раніше контракти з «Металістом» уклали півзахисники Іван Бобко та Кирило Ковальчук. Усі вони вже внесені до заявки команди на весняну частину Прем’єр-ліги.

Наостанок додамо, що дискваліфікованих на цей матч у складі обох команд немає. Відсторонений лише Вільягра, який усе одно вже залишив «Металіст» та виключений із заявки «Металіста».

Статистика матчів між суперниками

Загалом – 31 матч: 15 перемог «Динамо», 12 нічиїх, 4 перемоги «Металіста»; у голах – 41:24 на користь «Динамо».

На полі «Динамо»– 15 матчів: 9 перемог «Динамо», 5 нічиїх, 1 перемога «Металіста»; у голах – 25:12 на користь «Динамо».

Матч першого кола

УПЛ 2014/15. 2-й тур

02.08.2014. Харків. ОСК «Металіст». 17,624 глядачів

«Металіст» – «Динамо» – 1:2 (0:2)

«Металіст»: Дішленкович, Вільягра, Торсільєрі (Торрес, 67), Юссуф, Пшеничних, Едмар (к), Краснопьоров (Ребенок, 76), Кулаков, Азеведо, Хав'єр, Гуменюк (Жажа Коельйо, 53).

«Динамо»: Шовковський (к), Данило Сильва, Віда, Драгович (Сидорчук, 46), Макаренко, Калитвинцев, Безус (Гармаш, 63), Беланда (Селін, 82), Рибалка, Ярмоленко, Кравець.

Голи: Хав'єр (60, пен) – Кравець (14, пас Беланда), Ярмоленко (44, пен).

Попередження: Вільягра (85) – Рибалка (27), Шовковський (60), Беланда (68), Гармаш (78).

Вилучення: Рибалка (85, повторне попередження).

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер