«Динамо» (Київ) у рік Півня. 2005 рік

«Динамо» (Київ) у рік Півня. 2005 рік

Події

Посівши третє місце у групі Ліги чемпіонів, «Динамо» продовжило свою участь у єврокубках, але у другому за значенням клубному турнірі Старого Світу – Кубку УЄФА. Задля успішного виступу в лютневих іграх довелося форсувати підготовку, але пройти іспанський «Вільярреал» не вдалося. Невдачі переслідували «Динамо» й у чемпіонаті. Єдиним трофеєм сезону став для «Динамо» Кубок України, в якому було переможено донецький «Шахтар» – 1:0. Після завершення сезону Йожеф Сабо подав заяву на звільнення з посади головного тренера.

Влітку його замінив Леонід Буряк, а головним поповненням для «Динамо» стало повернення Сергія Реброва, який упродовж п’яти років грав за кордоном. Щоправда, початок сезону для «біло-синіх» не склався – поразка в серії пенальті від «Шахтаря» в матчі за Суперкубок України та виліт від маловідомого швейцарського «Туна» в кваліфікації Ліги чемпіонів, через що «Динамо» вперше з 1997 року не пройшло до групового етапу найпрестижнішого клубного турніру Європи.

Ця поразка коштувала Буряку тренерської посади, на якій у якості виконувача обов’язків почав працювати Анатолій Дем’яненко, асистент чотирьох попередніх наставників. Упевнена гра «Динамо» в першій половині чемпіонату призвела до того, що взимку Дем’яненка вже офіційно було затверджено на посаді головного тренера.

Футболісти

У вихованців ДЮФШ «Динамо» імені Валерія Лобановського 2005 року народження (тренери – Юрій Дмитрулін та Сергій Журавльов) велика футбольна кар’єра ще попереду. Поки же вони в 2016 році стали чемпіонами Києва у своєму віці, здобувши 17 перемог у 18-ти матчах (за вражаючої різниці м’ячів 85:3), та здобули Кубок пам’яті Миколи Балакіна, здолавши у фіналі вишгородський «Діназ» – 2:0. Також команда посіла друге місце на престижному міжнародному дитячому турнірі Ateitis Cup, що проходив у Вільнюсі (Литва), поступившись у фіналі фінському ХІКу (0:1).

Пам'ятний матч

Утретє в історії проведення Кубку України у фінальному матчі зійшлися київське «Динамо» та донецький «Шахтар». Матч, який проходив на НСК «Олімпійський», пройшов у напруженій боротьбі, в якій було все – і забитий м’яч, і пенальті, і велика кількість попереджень, і вилучення. Відкрити рахунок вдалося Діого Рінкону, який реалізував пенальті на 11-й хвилині. У середині тайму «гірники» отримали можливість відігратися, але Маріуш Левандовські свою нагоду забити з 11-метрової позначки змарнував. Після того ж, як на 29-й хвилині норвезький арбітр Терьє Хауге вилучив із поля нападника «Шахтаря» Чипріана Маріку, донеччани взагалі опинилися у скрутному становищі. В підсумку, матч так і завершився мінімальною перемогою «Динамо», яка дозволила «біло-синім» завоювати сьомий в історії Кубок України.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер