«Динамо» - «Колос»: післяматчева прес-конференція Руслана Костишина

«Динамо» - «Колос»: післяматчева прес-конференція Руслана Костишина

- Кінець сезону, остання гра, причому з київським «Динамо». Для нашої команди, у якої маленька історія, ігри з грандами завжди важливі в плані самооцінки. Грали з великим бажанням, на емоціях. Добре провели перший тайм тактично, ну а друга половина зустрічі видалася, звичайно, хаотичною.

Вважаю, ми повинні були додати, коли мали на одного футболіста більше, і постаратися виграти. Але в однакових складах із «Динамо» дуже складно грати, тому нічия закономірна.

Чим відрізнявся сьогоднішній матч від літньої зустрічі з «Динамо», коли «Колос» переміг із рахунком 2:0?

- Складно порівнювати ці два матчі. Структурно «Динамо» грає так само, але футболісти додали в агресії, в русі, в бажанні, в дисципліні. Є нюанси, які зробили «Динамо» сильнішим. Не сказав би, що новий тренер привніс нову схему. В принципі, вони грають за тією самою схемою.

Розкажіть про підписання на початку грудня вашого словенського новачка – захисника Матії Рома.

- Була пропозиція подивитися його, гравця молодіжної збірної Словенії. Він погодився приїхати на перегляд, хоча не всі футболісти хочуть це робити. У нього були дуже погані останні півроку, він грав у команді в Хорватії, де відбувався хаос. Тому, можливо, він і погодився приїхати до нас на перегляд. Після десятиденного перегляду вирішили його підписати. Він молодий футболіст, а нам потрібно омолоджувати команду, адже у нас великий крен у бік гравців за 30 років. Нам потрібна свіжа кров, тому прийняли таке рішення. Побоявся ставити Рома в матчі проти «Олександрії», але зараз довірився йому. Думаю, він добре зіграв.

Підбийте короткі підсумки першої половини сезону.

- У зв’язку з коронавірусом і карантином, навіть не можна поділити цей сезон на півроку. За період від березня до грудня для нашої команди відбулося багато подій, це найкращий сезон в історії нашого клубу. Про це я навіть зауважив гравцям на установці перед сьогоднішнім матчем. Сказав, що вони не зроблять гірше, потрібно просто грати у футбол.

Які плани у «Колоса» на міжсезоння?

- З 12 січня ми плануємо збори в Туреччині. Кордони для футбольних клубів мають бути відкриті і готелі прийматимуть команди. А що стосується трансферів, то я важко прощаюся з футболістами і поки не буду з цим поспішати.

Як оціните суддівство в сьогоднішньому матчі?

- Я був незадоволений роботою арбітра Бойка в попередньому матчі з «Динамо», але коли ми потім переглядали моменти, перший, хто у нас був за Бойка, - тренер воротарів. Коли пройшло день-два, ми охололи, він сказав, що всі порушення були правильними. Тоді ми скандалили на емоціях, лише почали застосовувати VAR. А зараз уже потихеньку до цього звикаємо. Так само і сьогодні. Потрібно або відмовитися від VAR на користь динамічної гри, або прийняти ці правила. Але те, що дратує найбільше – усі клуби повинні бути в однакових умовах. З VAR справедливість є, а без нього її може не бути. VAR має використовуватися на всіх матчах, а не так, що на двох іграх він є, а на п'яти його немає.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер