«Динамо» - «Колос»: післяматчева прес-конференція Мірчі Луческу

«Динамо» - «Колос»: післяматчева прес-конференція Мірчі Луческу

- Чому команда вийшла на перший тайм не в найсильнішому складі?

- У мене немає основних і запасних футболістів, усі гравці повинні знати, чого я хочу від них на футбольному полі. Наприклад, наша трійка півзахисту дуже добре зіграла і з «Ворсклою», і з «Маріуполем». До того ж нещодавно у нас була важка гра з «Ференцварошем». Проблема в іншому - я зробив заміни в перерві і ми пропустили два голи. Ми необгрунтовано втратили дуже багато м'ячів в атаці. І Родрігес, і Супряга не могли зупинити м'яч перед воротами і забити. Вони погано приймали рішення, як на мене, вони вже, напевно, думали про відпустку, і це позначилося на грі.

Я не можу зрозуміти, для чого VAR? Чому ним не користувалися в першому таймі, коли ледь не розірвали коліно Шапаренку? Чому повтори не дивилися тоді? На VAR завжди показують момент останнього контакту - так було і в епізоді з пенальті в наші ворота, і з вилученням Шепелєва. Якщо зупинити цей кадр, то, звичайно, це буде виглядати, як порушення, а в динаміці все не так.

Неможливо стільки червоних карток отримувати в кожній грі після використання VAR. Те ж стосується вилучень Забарного, а також Мораеса у «Шахтаря». Потрібно трактувати такі моменти зовсім по-іншому. А VAR призводить до незрозумілості. Вони завжди беруть останній кадр, коли є контакт, момент удару, а якщо дивитися в динаміці, то все виглядає зовсім інакше.

Усі ми знаємо майстерність Селезньова - це дуже хороший гравець, але він розуміє, як отримати максимальну вигоду в таких ситуаціях, як симулювати, як кричати. І зміг зловити молодого недосвідченого Миколенка, який зачепив його в момент розвороту. Якщо дивитися останній кадр, то виходить, що він мало не вбив Селезньова.

Що дають ці паузи на VAR? Це неможливо, це не футбол. Такі великі паузи на перегляд записів, постійні зупинки збивають темп гри. Неможливо стояти і чекати три-п'ять хвилин, поки арбітри перемотають запис, щоб щось змінити.

Але все це в жодному разі не применшує заслуги «Колоса» - це організована команда, яка сьогодні добре зіграла. Але сама атмосфера... Самого футболу, за великим рахунком, сьогодні не було.

- У моменті, коли Попов за рахунку 2:2 впав після удару в сонячне сплетіння, VAR використаний не був...

- Арбітри дивляться VAR, коли вони хочуть і, на жаль, будуть використовувати його так, як хочуть. Повертаюся до гри з «Ювентусом», у якій арбітри навіть не захотіли дивитися епізод, коли повинен був бути призначений пенальті на Вербичі. Водночас, коли Роналду забив нам - як на мене, там був і фол на Бущані, і положення поза грою. Але VAR не захотіли дивитися, це був 750-й гол для Роналду...

А в Барселоні, коли ми швидко розіграли штрафний після фолу Піке на Буяльському, суддя показав, що ми ввели м'яч не за свистком. Арбітри повинні приймати рішення дуже швидко і можуть помилятися. Але, як на мене, краще нехай вони припускаються помилок, але футбол зберігає динамічність.

- Ви плануєте підсилювати команду в міжсезоння?

- Це залежить не від мене. Преса повідомляла, що у нас було 20 вихованців академії «Динамо» в заявці на Лігу чемпіонів, з них 16 футболістів ми задіяли. Це рекордна кількість. Це добре, але потрібно підкріплення, потрібно щось змінити на рівні, на який ми піднялися. Потрібне зростання, а значить, потрібен час, щоб ці гравці виросли до такого рівня, на якому ми хочемо грати. 18-21 рік - це дуже молоді футболісти. Є два варіанти: якщо ми готові терпіти, потрібен ще один рік. Якщо терпіння немає, потрібно відразу посилювати команду.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер