«Динамо» виграло у «Бешикташа» з великим рахунком вчетверте в історії

«Динамо» виграло у «Бешикташа» з великим рахунком вчетверте в історії

Розгром 6:0 у вівторок став для «Динамо» вже четвертою великою вікторією над стамбульською командою в єврокубках.

Вперше динамівці зійшлися з «Бешикташем» у Кубку чемпіонів 1986/87. В гостях під керівництвом Валерія Лобановського кияни перемогли з рахунком 5:0, вдома обмежилися «скромними» 2:0.

Наступного побачення довелося чекати 15 років, і воно не було таким уже й вдалим. Під керівництвом Мірчи Луческу стамбульці в рамках розіграшу Кубка УЄФА 2002/03 спочатку обіграли підопічних Михайличенка у Стамбулі 3:1, а потім у морозному Києві (матч, як і останній поєдинок, також проходив у грудні) звели зустріч внічию - 0:0. Дублем відзначився тоді Паскаль Нума, а Діого Рінкон забив перший єврокубковий мяч за «Динамо».

Третя зустріч «Динамо» і «Бешикташа» відбулася в сезоні 2010/11. В 1/16 фіналу Ліги Європи кияни пробилися з першого місця в групі й під керівництвом Олега Лужного, однак на матч у Стамбулі їх уже вивів Юрій Сьомін. Виїзна гра завершилася погромом господарів - 4:1 (єдиний матч у турків забив усе той же Куарежма), а в Києві «Бешикташ» був битий з рахунком 4:0. У тому розіграші «Динамо» дійшло до чвертьфіналу турніру.

Наступне українсько-турецьке рандеву відбулося того ж року, восени. Киян продовжував тренувати Сьомін. Динамівці на ранній стадії вилетіли з Ліги чемпіонів і кваліфікувалися до групового турніру Ліги Європи, де на них чекав старий знайомий - «Бешикташ». Команди обмінялися перемогами з 1:0, і турки зуміли випередити киян у групі. У тому сезоні, як і в цьому, «Динамо» залишилося без євровесни. Матч у Стамбулі запам'ятався тим, що динамівці на доданих хвилинах зуміли завдати по воротах суперника 7 (!) ударів, але успіху їм це не принесло.

Ну і про останні зустрічі всі прекрасно пам'ятають. Зігравши 1:1 у Стамбулі (гол зі штрафного Куарежми), динамівці від душі поглузували над турецькою командою вдома - 6:0.

Підведемо підсумки. «Динамо» зіграло з «Бешикташем» у єврокубках 10 матчів: 6 перемог, 2 нічиї, 2 поразки, м'ячі 24-6. Чотири з шести перемог виявилися великими.

www.dynamomania.com

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер