Почали з перемоги

Почали з перемоги

Рівно за місяць до старту в Кубку УЄФА київські динамівці зіграли перший товариський матч під час міжсезоння. Зазвичай, на старті підготовчого періоду тренери намагаються підбирати суперників дещо слабших, мовляв, ігрові кондиції залишають бажати кращого. Іншим шляхом пішов Йожеф Сабо, обравши спаринг-партнером третю команду Росії. Причина цього — укорочений підготовчий цикл і необхідність якнайшвидшого виходу команди на оптимальний рівень.

На стадіон “Шейх Султан Бін Зайєд”, що в п’ятнадцяти хвилинах їзди від готелю “Інтерконтиненталь”, динамівці прибули за 45 хвилин до початку матчу. Арена з трьох боків оточена запруженими дорогами, а з четвертого — велика мечеть. Незадовго до початку поєдинку у мусульман настав час молитви.
У поєдинку з “Крильцями” Йожеф Йожефович задіяв майже всіх гравців, які були в його розпорядженні, крім лише голкіпера Мусіна і півоборонця Гусєва. Відсутність першого пов’язана з наявністю у складі висококласних Шовковського і Реви, а ось Олега, котрий лише кілька днів тому приступив до тренувань у загальній групі, вирішили притримати на лаві запасних. Відзначимо, що півоборонець даремно час не гаяв, бігаючи навколо поля.

В обох таймах на поле вийшли приблизно рівні склади. Уперше динамівці випробували лінійні захисні побудови, що надало матчу підвищений інтерес. У цілому можна відзначити, що перший млинець глевким не був. Були помилки, але для роботи над ними і проводяться тренувальні матчі. У першому таймі пару центральних оборонців склали Гавранчич і Родольфо, по перерві їх замінили Саблич і Гіоане. Усі четверо виконавців до переходу в “Динамо” були знайомі з грою “в лінію”.

По тайму відіграли новачки команди — Іримія та Герасим’юк. Румун вийшов на звичній позиції правого оборонця і в цілому зіграв надійно. Старався діяти як підігруючий, не часто брав ініціативу у свої руки, що притаманно футболістам у дебютних матчах. Записав до активу декілька хороших прилучень до атаки, віддав три-чотири гострі флангові передачі. Було помітно, потенціал оборонця цим не обмежувався, однак, щоб вийти на новий рівень, гравцеві потрібен час. У перші хвилини в динамівській футболці Олег Герасим’юк хвилювався, перетримував м’яч, припускався великого відсотку браку. Але незабаром почав грати простіше, освоївся, а забитий м’яч надав півоборонцеві додаткову упевненість. Наприкінці поєдинку Олег діяв переважно в атаці.

Хоча поєдинок українського і російського клубів був виключно товариським, накал боротьби часом доходив до рівня оспіваних західних “дербі”. В обох колективах — дуже висока конкуренція за місце в “основі”, гравців переповнювало бажання показати себе якнайкраще. У першому таймі динамівці віддали ініціативу суперникові, нападники в основному шукали щастя в контратаках. Однак по перерві “свіжі” гравці взяли справу у свої руки, реалізувавши не більше половини створених моментів. Надійними й упевненими діями на позиції опорного півоборонця запам’ятався Айїла Юссуф. Крім відбору, нігерієць добре діє і в створенні, може віддати першу передачу, відпрацьовує від штрафного і до штрафного.

У доброму гуморі кияни поверталися в готель. “Я і подумати не міг, що відзначуся у своєму першому матчі за “Динамо”, — сказав Олег Герасим’юк. — Приємно здивувався, побачивши себе у складі на другий тайм, налаштувався показати сильні якості. Можливо, не все вдалося, але бажання працювати після цього поєдинку збільшилося втричі. Відчуваю, мені до снаги бути в “обоймі” першої команди, а не грати за другий чи дублюючий склади. Тепер залишилося довести це Йожефу Йожефовичу”.

Наступний контрольний поєдинок “Динамо” проведе 21 січня із збірною Узбекистану. Увечері того ж дня команда повертається до Києва.

Йожеф САБО, головний тренер “Динамо”:

— Звітну зустріч я назвав би не товариською, а тренувальною. Звертати увагу варто лише на помилки підопічних. Ми не ставили мету перемогти, та, погоджуюся, приємно, коли на табло цифри на твою користь. Було помітно, наскільки важко хлопцям. Вони “завантажені” дворазовими тренуваннями, важким підготовчим циклом. Лишень погляньте, ми сьогодні зіграли повноцінний матч, а завтра — знову два тренування.

Забили чотири м’ячі, це вже добре, могли засмутити воротаря ще кілька разів. Є недоопрацювання в обороні. Усе це дає ґрунт для подальшої роботи. До старту сезону ще цілий місяць.

Ігор СУРКІС, президент “Динамо”:

— Пропустили два м’ячі, “заробили” пенальті… Як для матчів серйозного рівня це забагато. Обидва тайми провели в різних ігрових поєднаннях, команду було “розбито” на дві групи. Радує результативна гра в атаці.

— Йожеф Сабо вирішив перейти на гру “в лінію”. Ви дали “добро” тренерові на ризик?

— Так, сьогодні весь світ так грає. Якщо ми хочемо бути конкурентоспроможним колективом, то не маємо права поступатися суперникові, принаймні тактично.

“Динамо” — “Крилья Совєтов” — 4:2 (1:1).

“Динамо”: перший тайм — Рева, Несмачний, Родольфо, Гавранчич, Іримія, Леко, Чеснаускис, Нінкович, Белькевич, Клебер, Шацьких; другий тайм — Шовковський, Каддурі, Саблич, Гіоане, Пеєв, Юссуф, Чернат, Герасим’юк, Ринкон, Верпаковськис, Милевський.

Голи: Клебер (16,), Герасим’юк (74), Ринкон (84), Милевський (85) — Ковба (41), Бобер (56).

На 64-й хвилині Кудряшов не реалізував пенальті (воротар).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер