«Динамо» - «Лугано». Головні події матчу

«Динамо» - «Лугано». Головні події матчу

1. "Динамо" вдруге в історії не вийшло з групи Ліги Європи

На жаль, не найкращий результат для команди. Але це лише другий випадок в історії клубу, коли груповий турнір Ліги Європи виявляється нездоланною перешкодою для "Динамо".

Усього для киян це був 7-й виступ у групових турнірах Ліги Європи. До вчорашнього вечора статистика була такою: 5 виходів, 1 виліт. Тепер "одиничку" змінили на менш приємну "двійку".

Єдиний раз до цього сезону динамівці не змогли вийти з групи в розіграші 2011/2012, коли "біло-сині" посіли третє місце, пропустивши вперед "Сток Сіті" і "Бешикташ".

Цікаво, що показники "Динамо" 2011-го і 2019-го виявилися абсолютно ідентичними: 1 перемога, 4 нічиї, 1 поразка, різниця м'ячів 7:7.

2. Віктор Циганков забив ювілейний гол

Лідер команди Віктор Циганков був одним із найактивніших і найнебезпечніших гравців на полі та зумів відзначитися вже в компенсований час.

Цей гол не приніс киянам необхідного результату, але для самого Віктора став ювілейним - 50-м у складі "Динамо" в усіх турнірах.

В УПЛ на рахунку Циганкова 40 точних ударів, а в єврокубках цей гол став 8-м. За кількістю точних ударів у єврокубках він наздогнав Віктора Леоненка.

Віктор Циганков став 10-м футболістом в історії "Динамо" після здобуття нашою країною незалежності, який досяг позначки у 50 забитих голів.

3. Знову без поразки від швейцарців удома

Навряд чи це хоч трохи втішить уболівальників, але "Динамо" продовжило свою безпрограшну домашню серію в матчах проти команд із Швейцарії.

За всю історію виступів у єврокубках "біло-сині" жодного разу не програли суперникам із Швейцарії на своєму полі. Це був 7-й поєдинок: 3 перемоги "Динамо" і 4 нічиї за різниці м'ячів 14:6.

Відзначимо, що на виїзді ситуація для "Динамо" набагато гірша.

4. "Динамо" забило один із найбільш пізніх голів у єврокубках в історії

Тільки Браун Ідейє і Джермейн Ленс забили пізніші голи "Динамо" в історії виступів команди в єврокубках.

Віктор Циганков у матчі проти "Лугано" забив на 93:17, що стало третім найбільш пізнім голом "Динамо" за всю історію єврокубкових баталій.

Найпізніший гол забив Браун Ідейє у ворота "Феєнорда" у кваліфікації Ліги чемпіонів 2012/2013 - на 96-й (90+6) хвилині. Джермейн Ленс також забив на 94-й, але трохи пізніше, ніж Циганков.

5. Кадар і Шепелєв крокують у ногу

Тамаш Кадар і Володимир Шепелєв провели свої 30-ті матчі в єврокубках за київське "Динамо".

Дивовижні два збіги передували цій події:

- Кадар і Шепелєв дебютували за "Динамо" в єврокубках в одному матчі;

- Цей матч, як і їхні 30-ті поєдинки, був проти швейцарської команди на своєму полі;

Як ви вже здогадалися, це була зустріч "Динамо" - "Янг Бойз" (3:1), яка відбулася влітку 2017-го року в Києві.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер