»Динамо» – «Металіст». Початок матчу о 19:30

»Динамо» – «Металіст». Початок матчу о 19:30

Незадоволені результатами попереднього чемпіонату, в новому сезоні «Динамо» та «Металіст» поставили перед собою завдання фінішувати на одну сходинку вище. Справа ця не з простих, враховуючи зростаючу з кожним роком конкуренцію у верхній частині таблиці й неабиякі амбіції конкурентів. Очна зустріч команд уже в першому турі може показати, наскільки їхній рівень відповідає заявленим амбіціям.

Після здобуття Суперкубка України гравці «Динамо» перебувають у чудовому настрої, що тільки позитивно позначається під час підготовки до матчу з «Металістом». У холі бази в Кончі-Заспі на видному місці виставлено трофей, звертаючи на себе увагу гравців, які проходять мимо, та тренерів. Найближчими днями кубок буде перевезено на стадіон «Динамо», а до матчу з «Металістом» він наочно нагадував динамівцям про вдалий старт сезону.

Із четверга динамівці розпочали цілеспрямовану підготовку до матчу з «Металістом», проводячи щодня по одному тренуванню. Через проблему з привідним м’язом, яку заробив у матчі з «Шахтарем», до рук лікарів перейшов Лукман Аруна. А ось його співвітчизник Браун Ідейє вже наступного дня після підписання контракту почав працювати в загальній групі. Благо, нападник провів підготовку до сезону у складі «Сошо» і тепер готовий відразу боротися за місце у складі. Очевидно, Юрій Сьомін залишився задоволений рівнем готовності Ідейє.

Матч за Суперкубок показав як сильні, так і слабкі на даний момент якості «Динамо». До других, що найбільше хвилює, можна віднести злагоджені дії лінії захисту. За відсутності Тараса Михалика та Леандро Алмейди, на їхнє повернення цього місяця розраховувати не доводиться, дуже доречним є повернення Папа Диакате. За іменами інтернаціональний квартет захисників «Динамо» виглядає переконливо, троє з них є гравцями національних збірних, у запасі є також збірники Хачеріді та Ель Каддурі, проте надійності й зіграності їм бракує. Добре, що проблема визначилася на самому початку сезону й у Юрія Сьоміна є час і можливості її виправити.

Набагато більший вибір для варіацій у наставника в середній лінії та в атаці. Травмований лише Бертольйо й на умовні шість позицій на полі реально у тренуваннях претендують п’ятнадцять виконавців. Добре, що вибір у тренера достатній, це, як говориться, можна віднести до приємного клопоту. Залишається обрати найкращих.

Обслуговувати зустріч буде арбітр ФІФА Віктор Швецов. У попередньому сезоні рефері з Одеси працював на дванадцяти матчах вищого ешелону, в тому числі й трьох за участю «Динамо». Всі поєдинки проходили на стадіоні ім. Валерія Лобановського – в четвертому турі «біло-сині» розійшлися миром із дніпропетровським «Дніпром» (0:0), у 19-му переграли кримський «Севастополь» (2:0), а в 23-му не залишили шансів «Кривбасу» (3:0). Також Швецов працював у фіналі Кубка України, де «Шахтар» переміг «Динамо» 2:0. За підсумками сезону 2010/11 Віктора Швецова було названо найкращим арбітром України. Допомагати головному рефері будуть Сергій Возняк та Ігор Пономаренко з Миколаєва. Четвертий арбітр Віталій Годулян (Одеса), інспектор ФФУ Ярослав Грисьо (Львів), делегат ФФУ Володимир Поліщук (Рівне).

Поєдинок «Динамо» – «Металіст» відбудеться в неділю, 10 липня, на стадіоні «Динамо» ім. Валерія Лобановського. Початок о 19.30. Пряма трансляція матчу відбудеться на телеканалі 2+2, за текстовим репортажем стежте на клубному сайті ФК «Динамо».

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер