»Динамо» - «Металіст». Перед матчем

»Динамо» - «Металіст». Перед матчем

Київський глядач обирає єврокубки. Такий висновок можна було зробити в перший день продажу квитків на матч Кубка УЄФА «Динамо» - «Металіст». Ажіотаж біля кас динамівського стадіону анітрохи не поступався поєдинкам Ліги чемпіонів, коли квитки «розбирали» за день-два. Приємно, звичайно, що сьогодні на стадіоні буде аншлаг. От тільки в черговий раз ставиш питання, чому зустріч команд під егідою УЄФА викликає набагато більший інтерес, ніж на внутрішній арені. Втім, глядача не обдуриш і якщо матч викликав такий інтерес, значить він справді того вартий.

Переконлива гра «Динамо» в перших матчах нинішнього року робить команду фаворитом у протистоянні з «Металістом». Тим паче, на тлі смуги невдач, до якої увійшов харківський клуб. Основним питанням для Юрія Сьоміна є надійність ігрової побудови з трьома захисниками, яка була випробувана в поєдинку з «Ворсклою». Тоді за відсутності дискваліфікованого Ель Каддурі, тренер посадив на лаву запасних і Несмачного, який також пропускає гру з «Металістом», задіявши в обороні тріо Михалик-Саблич-Бетао. Бездоганною їхню взаємодію назвати складно, проте й грубих помилок вдалося уникнути. До речі, немов передбачаючи кадровий форс-мажор, на лютневому зборі в Марбельї «Динамо» в двох іграх виступало за схемою 3-5-2. Варіацій в захисті у Сьоміна не так уже й багато – Ель Каддурі і Несмачний дискваліфіковані, Діакате та Юссуф травмовані, а Асатіані й Мандзюк не включені до заявки на Кубок УЄФА.

Найкращим способом розвантажити захисників від роботи – нав’язати супернику атакувальну гру, взявши під контроль м’яч і розвиток подій на полі. Напевно така тактика буде найкращою для «Динамо», яке має близько дюжини класних півзахисників і нападників.

Поза сумнівом, зустріч двох українських команд у 1/8 фіналу Кубка УЄФА викличе інтерес у футбольній Європі. Пряму трансляцію матчу дивіться на телеканалі «Інтер». За текстовим репортажем стежте на www.fcdynamo.kiev.ua. Початок о 19.00.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер