«Динамо» - «Металург» Д. 14 липня в Києві ніколи не програвали

«Динамо» - «Металург» Д. 14 липня в Києві ніколи не програвали

Вперше цього дня «Динамо» провело матч в 1946 році. Суперником киян була команда московського «Торпедо». Та зустріч в столиці СРСР завершилась із невтішним для української команди рахунком – 0:1.

Рівно через дев’ять років, у 1955-му «біло-сині» знову мали грати проти москвичів на їх полі, але цього разу вже з командою ЦДКА (Спортивний клуб Центрального дому Червоної армії), яку пізніше перейменували на ЦСКА. Суперники переможця не виявили – 1:1. Гол у складі киян забив Грамматикопуло.

В 1956 році «Динамо» нарешті змогло перервати гостьову серію без перемог. В Ленінграді вони розгромили місцевий клуб «Трудові резерви» - 5:1. Точними ударами відзначились Фомін, Грамматикопуло, Терентьєв (двічі) і Коман. А в наступному сезоні в розіграші національного Кубка був переможений алма-атинський «Кайрат» - 2:1. По одному точному удару записали на свій рахунок Коман і Фомін.

І знову наступний матч 14-го липня кияни мали провести через дев’ять років, цього разу вже в Києві проти тбіліського «Динамо». Поєдинок закінчився більш ніж впевненою перемогою «біло-синіх» - 4:0 (Біба, Бишовець, Медвідь, Мунтян). До речі, з таким же рахунком через два роки вони обіграли СКА (Ростов-на-Дону). М’ячі забивали Мунтян, Сабо і Хмельницький (дубль).

В 1969 році кияни були за крок і від третьої домашньої перемоги цього липневого дня, але втримати мінімальну перевагу у зустрічі з єреванським «Араратом» не вдалось – 1:1. Гол на рахунку Хмельницького.

Наступний поєдинок відбувся через вісім років. Суперником киян був все той же «Арарат». Але цього разу Блохін, Оніщенко і Бережний не залишили гостям жодного шансу – 3:0.

У 1980-ті «Динамо» ще тричі грало 14 липня: в 1982-му вдома з «Кайратом» - 3:0 (Блохін(двічі), Хапсаліс), і в 1089-му із ленінградським «Зенітом» - 2:2 (Стельмах, Кузнєцов). А в 1987-му році відбувся єдиний матч нашої команди із українським колективом – донецьким «Шахтарем». В тій зустрічі голів глядачі так і не побачили – 0:0.

Приходьте і підтримайте свою команду цього липневого дня у матчі з донецьким «Металургом»! Стадіон НСК «Олімпійський», початок зустрічі о 19:30.

Андрій Недбайло

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер