»Динамо» - «Металург» (З): погляд в історію

»Динамо» - «Металург» (З): погляд в історію

Історія протистоянь «Динамо» і «Металурга» (Запоріжжя) тягнеться з сезону 1992/1993, коли команди вперше зустрілися в Запоріжжі. Той матч завершився результативною нічиєю 1:1, що продемонструвало непоступливість запорізьких «козаків».

Усього за цей час команди провели 32 матчі. 24 перемоги на рахунку «Динамо» (вісім із них – із великим рахунком), 6 матчів завершились унічию й дві перемоги в активі «Металурга». Різниця м’ячів вражає: на кожний гол запоріжців "Динамо" в середньому відповідало трьома своїми - 71:22.

Найрезультативніший поєдинок було проведено в першому колі сезону 1998/1999, коли «Динамо» переграло «Металург» з рахунком 6:2. «Дублями» в цьому матчі відзначились Андрій Шевченко і Валентин Белькевич. Ну а найпопулярніший результат у протистояннях команд - 2:1. Такий рахунок фіксувався 6 разів, чотири перемоги на рахунку "Динамо", дві - за "Металургом".

Найкращими бомбардирами в матчах між «Динамо» і «Металургом» є Сергій Ребров, який з березня 2008 року виступає за казанський «Рубін» (на його рахунку 10 забитих м’ячів), а збоку запоріжців – Валентин Полтавець (3 м'ячі), який зараз захищає кольори клубу першої ліги овідіопольського "Дністра". Максим Шацьких є автором єдиного хет-трику, зафіксованого в протистояннях команд (сезон 2002/2003).

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер