«Динамо» (мол) – «Кривбас» (мол) – 4:0. Двічі два – чотири!

«Динамо» (мол) – «Кривбас» (мол) – 4:0. Двічі два – чотири!

Ігрові аспекти

Не будемо обговорювати передматчеві розклади, а відразу проаналізуємо стартові хвилини матчу, що відбувся не в Києві на стадіоні «Динамо» імені В. В. Лобановського, а в Чапаєвці на НТБ «Динамо».

Напевно, одним з основних завдань на перший тайм у футболістів «Кривбасу» було забити м'яч уже в дебюті поєдинку, адже протягом п'яти хвилин після стартового свистка гості практично не розлучалися із м'ячем та намагалися позиційно атакувати. Незважаючи на такий бурхливий початок, «Динамо» без особливих проблем впоралося з натиском гостей і, з часом, перехопило ініціативу.

Поза усілякими сумнівами, найбільш «іменитим» футболістом на полі на дві команди був не хто інший, як Олександр Алієв (на фото). Залишивши розташування «основи» «біло-синіх» ще на першому зборі в Іспанії через травму (з того часу півзахисник готувався в Києві), Олександр у матчі з «Кривбасом» вийшов зі стартових хвилин. Всі чудово знають, як цей неабиякий майстер може виконувати штрафні удари. Ось і в цьому матчі саме його дальній удар був першим реальним шансом змінити рахунок на табло, але голкіпер та захисники гостей усе ж спромоглися з ним впоратися. Це сталося на 10-й хвилині зустрічі.

Після активної початкової фази, гра заспокоїлася, якщо не враховувати жовтих карток динамівця Карпа та криворіжця Тищенка (спершу Тищенко порушив правила проти Карпа, а за десять хвилин сталося навпаки).

«Біло-сині» продовжували заробляти штрафні на чужій половині поля, а Алієв їх виконував. Ближче до завершення тайму, вдосталь попрактивувавши, Олександру вдалося таки поцілити у ворота ударом зі штрафного з 25 метрів, коли він спрямував м'яча в лівий від голкіпера кут воріт. Подвоїти рахунок ще в першому таймі міг Кравець, але Артем, уже здається традиційно, не використав вихід віч-на-віч із голкіпером.

Другий тайм проходив повністю під диктовку підопічних Олександра Хацкевича. Після чергового невикористаного моменту, на 64-й хвилині Артем Кравець поступився місцем на полі Олегу Маїку, і свій перший же момент форвард використав на всі сто, переправивши м'яча в сітку після пасу Калитвинцева з флангу. 2:0 на 75-й хвилині зустрічі.

Схоже, після другого гола гості остаточно опустили руки, оскільки за 5 хвилин пропустили ще двічі. Спочатку черговим дальнім ударом, цього разу з гри, «дубль» оформив Алієв, а слідом за ним свій другий м'яч забив і Маїк.

Решта часу матчу запам'яталася вболівальникам багатьма замінами та кутовими біля воріт «Кривбасу», але рахунок не змінився. 4:0 – упевнений старт молодіжної команди «Динамо» у весняній частині чемпіонату України.

Ключовий момент

За більш-менш рівної гри в першому таймі гол Алієва незадовго до перерви зіграв свою роль на користь «Динамо». Хоча все ж ключову роль у розгромі «Кривбасу» зіграла заміна Артема Кравця, який не використав кілька чудових можливостей, на Олега Маїка, який оформив у підсумку «дубль».

Топ-персона

Незважаючи на те, що в матчі з «Кривбасом» по два голи забили Олександр Алієв та Олег Маїк (на фото), героєм зустрічі є саме другий! Чому? По-перше, Алієв вийшов у стартовому складі та провів на полі 82 хвилини, у той час як Маїк (на фото) вийшов на заміну та відіграв менше півгодини.

По-друге, на те, щоб оформити «дубль», Алієву знадобилося 40 хвилин (36-а та 76-а хвилини), а Маїк лише п'ять (75-а та 80-а хвилини). Але, як би там не було, обидва футболісти, як і вся команда, – молодці!

Чемпіонат України U-21. 19-й тур

2 березня 2013 Чапаєвка. НТБ «Динамо». 50 глядачів

«Динамо» (мол) – «Кривбас» (мол) – 4:0 (1:0)

«Динамо»:
Бущан, Братков (Іашвілі, 83), Трубочкін (Сухомлинов, 83), Акубардія, Ягодінскіс, Калитвинцев, Буяльський (кап), Цибульник (Мякушко, 76), Алієв (Яремчук, 82), Кравець (Маїк, 64), Карп.

«Кривбас»: Чигрин, Лещенко (кап), Петриченко, Бовтуненко, Лозвір, Тищенко, Стретович, Клушин (Чорний, 45), Данилюк, Гошкович (Арвеладзе, 23; Ольховський, 59), Яворський.

Голи: Алієв (36, 76), Маїк (75, 80).

Попереджені: Карп (31), Алієв (62) – Тищенко (22).

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер