»Динамо» (Москва) – «Динамо» (Київ): хороший спаринг одноклубників

»Динамо» (Москва) – «Динамо» (Київ): хороший спаринг одноклубників

Матчем між київським і московським «Динамо» стартував міні-турнір «Динамо» - ігри чемпіонів», приурочений до 85-річчя однойменного товариства. Тим не менше, попри ювілей столичного клубу, глядачів на стадіоні зібралось небагато – близько двох тисяч. Росіян можна зрозуміти – за день раніше вся країна переживала за свою збірну, яка на чемпіонаті Європі грала проти голландців. Хіба може товариська зустріч зрівнятись із турніром такого масштабу?

Наївно було припускати, що в період перед сезонної підготовки (а для московських динамівців – підготовки до відновлення сезону; 6 липня підопічні Андрія Скобелєва зіграють із московським ЦСКА) наставники команд виставлять бойові склади. Причин на те кілька: по-перше, багато гравців обох команд перебувають у розпорядженні своїх національних збірних (Діакате, Юссуф, Окодува, Бангура, Ель Каддурі, Вукоєвич зі сторони Києва; Габулов, Колодін, Сємшов – зі сторони Москви), хтось травмований, тому на полі ми побачили багато молодих гравців.

Юрій Сьомін дав шанс проявити себе тим, хто наступного сезону цілком заграти стабільно в основному складі, - Ярмоленку, Романчуку, Федоріву, Зозулі, Лисенку, Олійнику. Наставник москвичів задіяв усіх футболістів основного складу, за винятком, звісно, гравців, які перебувають у збірній Росії на чемпіонаті Європи. На поле вийшли і зірковий Кержаков, і португалець Данні, і вихованці Сьоміна – брати Комбарови.

Не дивно, що з перших хвилин територіальною перевагою заволоділи господарі. І на 18-й хвилині відкрили рахунок, коли Данні, наче кинджалом, простромив наш захист, і з правого кута воротарського майданчика пробив під перекладину воріт Рибки.

Футболістам київського «Динамо» багато часу не знадобилось, щоб відігратись. Проти Мілевського порушили правила, і до м’яча підійшов Алієв. До воріт було більше 25 метрів, але Олександр наважився вдарити. Сильний удар, помилка воротаря, - і м’яч влітає по центру воріт!

У подальшому гра проходила з перевагою москвичів, і на 55-й хвилині вони отримали черговий шанс вийти вперед. Мандзюк і Рибка не розібрались, кому із них іти на м’яч, Кержаков вискочив з-за спини захисника і пішов на ворота. У даному епізоді Рибці нічого незалишалось, як схопити нападника за ноги – пенальті. Суддівський приговор виконав сам постраждалий, але Рибка виправив свій прогріх, блискуче парирувавши удар.

Відповідь нашої команди була не менш небезпечною. Буквально перед фінальним свистком гості отримали право на штрафний удар з лівого флангу. Після навісу Алієва м’яч заборсався по штрафному москвичів, відскочив до Лисенка, який перебував за кілька метрів від воріт, але після удару нападника м’яч влучив у захисника і відлетів у поле. Як здалось, та й за словами самих футболістів, у цьому епізоді сфера пересікла лінію воріт, при цьому влучивши в руку захисника господарів, але свисток судді промовчав.

Серія пенальті, яка настала відразу ж по завершенні основного часу, радості киянам не принесла. Рибка, відбивши пенальті в грі, у серії не зміг впоратись із ударами суперників. А от у гостей вирішальним став удар Лисенка, який безхитрісно пробив по центру воріт, і воротар парирував м’яч ногами.

Таким чином, перемога дісталась динамівцям Москви. Тим не менше, усі залишились задоволеними: команди – проведеним спарингом, ветерани – зустріччю старих друзів, вболівальники – побаченим футболом. Динамівці Москви ще зіграють два матчі в рамках турніру (25 червня проти мінського «Динамо», а 28 червня – проти тбіліських одноклубників), а наша команда вже завтра на навчально-тренувальний збір, який проходитиме в Австрії з 24 червня по 6 липня. 

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер