«Динамо» (Москва) – «Динамо» (Київ): ностальгія за минулим

«Динамо» (Москва) – «Динамо» (Київ): ностальгія за минулим

У неділю «Динамо» проведе товариський матч зі своїми одноклубниками з Москви. Поєдинок пройде в Москві, на Центральному стадіоні «Динамо», і буде приурочений до святкування 85-річчя товариства «Динамо».

Історія протистояння «Динамо» Києва і Москви тягнеться з далекого 1936 року. Перший матч відбувся 24 травня на київському стадіоні «Динамо» ім. В. А. Балицьокого, і в присутності 30 тисяч глядачів кияни були розгромленні з рахунком 1:5.

Із тих пір у чемпіонатах і розіграшах Кубка СРСР команди провели 109 матчів (чемпіонат СРСР – 102 матчі, Кубок СРСР – 7 матчів). Перевага на стороні московських динамівців – на їх рахунку 46 перемог. Динамівці Києва здобули перемоги в 33 матчах, а ще 30 поєдинків закінчились унічию. За різницею м’ячів також попереду «Динамо» (Москва) – 165 забитих м’ячів проти 121 пропущеного.

Ще один матч, на Кубок сезону, команди повели в 1977 році в Тбілісі. Тоді перемогу 1:0 святкували динамівці Москви.

Із розпадом СРСР команди виступають у чемпіонатах незалежних країн, і наші стежки з московськими одноклубниками розійшлись. Тим не менше, за останні три роки недільний поєдинок стане вже четвертим між командами. Що стосується статистичних показників, цього разу перевага на стороні київського «Динамо» - 1 перемога за двох нічиїх. Різниця м’ячів - 5:1 також на користь нашої команди.

Зазначимо, що кожен із матчів проходив у різних країнах. Спочатку одноклубники помірялись силами у Києві (19 жовтня 2005 року, «Динамо» К – «Динамо» М – 1:1), потім зустрілись в Герцлії, Ізраїль (2 лютого 2006 року, «Динамо» К – «Динамо» М – 4:0. Тоді ворота московського «Динамо» захищав Сергій Овчинніков, а тренував москвичів Юрій Сьомін), а востаннє грали в іспанській Марбелії (15 лютого 2008 року, «Динамо» М – «Динамо» К – 0:0).

На черзі Москва. Нагадаємо, що матч відбудеться 22 червня і розпочнеться о 17:00 за київським часом. За он-лайн трансляцією матчу слідкуйте на нашому сайті.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер