“Динамо” – “Ньюкасл”. Післяматчова прес-конференція

“Динамо” – “Ньюкасл”. Післяматчова прес-конференція

У прес-центрі НСК “Олімпійський” керманич героїв вечора середи увійшов під оплески представників мас-медіа. Через мить з вуст Олексія Михайличенко пролунала відповідь:

-Із задоволенням передам ваші оплески хлопцям. Вони сьогодні повністю виконали установку на гру, зробив великий обсяг роботи та показавши високу самовіддачу.

Когось виокремити в матчі дуже важко. Усі зіграли на високому рівні. Помилки пояснюю нервозністю як для першого матчу на такому високому рівні, адже багато хто з хлопців дебютував у Лізі чемпіонів. Найголовніше, що ми нікому не можемо дорікнути у небажанні та невмінні боротися. Ніхто з динамівців не зробив грубих помилок, але все ж більше промахів було в атаці, ніж в обороні. Використай хоча б частину моментів, рахунок міг стати зовсім іншим.

-Як вдалося настроїти команду на гру?
-Докладати особливих зусиль для настрою команди на Лігу чемпіонів не потрібно. Напередодні матчу навіть варто заспокоїти хлопців. Порівнювати сьогоднішню гру з матчем п’ятирічної давнини (1997 рік. “Динамо” – “Ньюкасл” – 2:2) не варто. На полі вийшли зовсім інші команди. Але за самовіддачею та напругою сьогоднішня зустріч аж нічим не поступається матчу 1997 року.

Рахунок по грі. Не дивлячись на територіальну перевагу, в англійців реальних моментів для взяття воріт було менше ніж в нас. Але більш детальну відповідь можна буде дати після детального розбору гри.

-Чому проти Ширера персонально діяв Гусин?
-Ми ретельно вивчили манеру гри “Ньюкасла” та прийняли рішення про персональну опіку Ширера. Андрію вдалося нав’язати Алану свою гру на “другому поверсі” і обмежити його у русі. Вважаю, Гусин повністю виконав поставлене завдання.

-Ви хвилювались напередодні гри?
-Я був абсолютно спокійний. Тільки руки тремтіли…

-Прокоментуйте гру суперника.
-Англійські клуби виходячи на поле ставлять перед собою одне завдання – перемогти. Вони грають на результат. Вивчив останні ігри суперника в чемпіонаті Англії і зробив висновок, що не дивлячись на поразку у команди є величезний потенціал.

-Чим керувались, випустив на поле в основному складі новачка Леко?
-Ми протестували новобранця, наскільки він готовий психологічно до цього матчу. Результати показали, що від може грати в матчах такого рівня.

-Наскільки сьогодні допоміг ваш досвід знання англійського футболу?
-Шотландська ліга трішки поступається англійській. Не можу сказати, що накоплені знання мені завадили. Але і надавати великого значенні досвіду шестирічної давнини не варто. Футбол не стоїть на місці і треба жити сьогоднішнім днем.

-Не виникали по ходу матчу паралелі з грою “Шахтаря” у Кубку УЄФА? (гірняки поступились “Аустрії” 1:5)
-Що трапилось з “Шахтарем” вважаю непорозумінням. Гірняки непогано розпочали гру, але не змогли довести її до кінця. Хочеться, щоб усі наші команди підіймали Україну в рейтингу УЄФА і все більше наших команд виступали у наступному році в єврокубках.

***

Титулований керманич “Ньюкасла” після матчу не перебував у розпачі.

-Господарі поля чудово діяли в обороні, - розповідає сер Боббі Робсон. – Нам дуже важко було підібрати ключі до воріт киян та створювати гольові моменти. До першого м’яча гра була приблизно рівною, а ми більше володіли ініціативою. Я був задоволений діями своїх підлеглих, але два гола зіпсували мої враження про сьогоднішній матч.

Динамівці чудово діяли на контратаках, постійно тримаючи у напрузі наш захист. У матчах такого рівня це звичне явище. Проведені мною заміни могли змінити хід зустрічі, але знов на високому рівні були ваші оборонці.

У складі “Динамо” сподобався Андрій Гусин, Тіберіу Гіоане та Горан Саблич. Ми програли цю важливу гру, але в матчі-відповіді рахунок буде зовсім іншим.

-Які перспективи чекають “Динамо” у Лізі чемпіонів?
-Господарі сьогодні досягли позитивного для себе результату. Виходячи з продемонстрованої гри, ви повинні перемагати в Києві в усіх матчах ліги. Цього для виходу з групи буде достатньо.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер