»Динамо» розпочинає турнір дублерів з перемоги над «Шахтарем»

»Динамо» розпочинає турнір дублерів з перемоги над «Шахтарем»

Сьогодні стартував перший в історії вітчизняного футболу турнір серед дублерів команд вищої ліги. Київське "Динамо" на базі в Чапаївці приймало "Шахтар" і розгромило опонента 4:0. Справедливості заради варто відзначити, що склад гостей був винятково молодіжним, а за "білих-синіх" виступали досвідчені футболісти.

Усі питання стосовно переможця хазяї зняли в першому таймі. На 21-й хвилині після вражаючого сольного проходу (були обіграні три опоненти) рахунок відкрив Едгарас Чеснаускіс. І надалі молодий литовець діяв дуже активно й у ряді епізодів продемонстрував досить нестандартні рішення.

Так само як і Мілош Нінкович. Сербський хавбек дебютував у складі "Динамо" і показав гарний рівень готовності - Мілош діяв технічно, постійно знаходився в центрі подій, не йшов від зіткнень і, в цілому, справив дуже позитивне враження.

Якщо в гостей і були якісь шанси піти від поразки, то два епізоди наприкінці першого тайму позбавили гірників усіляких надій. На 44-й хвилині Нанні на лінії штрафної "обігрався" з Оберемко, увірвався у володіння голкіпера "Шахтаря" Степаненко і технічно низом відправив м'яч у дальній кут .

А через хвилину динамівці одержали право на пенальті: у боротьбі із захисником оступився Чеснаускіс, але першим у м'яча був його партнер Корніленко - Сергій проштовхнув м'яч повз Федецького й одержав болючий удар ззаду по ногах. Безперечний пенальті був майстерно реалізований самим білорусом.

В другій половині гра відносно вирівнялася і чотири рази своє воротарське уміння показав Віталій Рева. Але це було вже при рахунку 4:0 на користь динамівців, і на той час поле залишили Хацкевич, Корніленко, Башлай і Нанні. Аргентинець став автором четвертого м'яча, ефектно замкнувши простріл із флангу у виконанні Огненовича.

Змазав враження від прем'єрного матчу дублерів епізод на 10-й хвилині. У боротьбі за м'яч хавбек гостей Голоперов наніс травму юному стоперові киян Олегові Допілці. Удар був настільки сильний, що від рваного ушкодження ноги динамівця не врятував і щиток. Будемо сподіватися, що з Олегом усе буде добре.

Також варто відзначити, що зустріч пройшла при огидній погоді - сильний вітер і дощ, а відповідно і мокре поле, досить істотно обмежили козирі технічних футболістів у складі обох команд.

Чемпіонат України. Дублери. 1-й тур

Динамо (Київ) - Шахтар (Донецьк) 4:0 (3:0)

Динамо: Рева, Башлай (Ксьондз, 63), Допілка (Мандзюк, 10), Амисулашвілі, Алессандро, Нінкович, Хацкевич (кап) (Огненович, 46), Чеснаускіс, Оберемко, Нанні (Кругляк, 77), Корніленко (Главіна, 77)

Шахтар: Степаненко, Халявка, Шандрук, Федецький, Коротецький, Бредун (Лосніков, 77), Кулаков (Свиридов, 59), Молдован (Ярошенко, 55), О.Онищенко, Півненко (кап), Голоперов (Іванов, 73)

Голи: Чеснаускіс 21, Нанні 44, 64, Корніленко 45 (з пенальті)

Попередження: Нанні, Алессандро, Главіна, Корніленко - Халявка, Федецький, Бредун, Півненко.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер