»Динамо» розпочинає з перемоги

»Динамо» розпочинає з перемоги

Організатори тренувальних зборів «Динамо» в Австрії надали чемпіонам України ще до початку сезону поринути в справжню святкову футбольну атмосферу. Контрольний матч «Динамо» - «Ваккер» (Інсбрук), який відбувся в невеликому містечку Швац землі Тіроль, зібрав близько трьох тисяч глядачів. При цьому слід зауважити, що вхідний квиток коштував 5 євро, нехай невелткі, аел все-таки гроші для жителів провінції.

Приємно було побачити серед місцевих фанів невелику динамівську групу підтримки. Найактивніші її представники одягнулись у динамівські футболки, а один із уболівальників поєднав на палці три прапори – український, австрійський та Євросоюзу.

Як і передбачалось, Анатолій Дем'яненко задіяв у матчі максимум гравців. У кожному з таймів вийшли різні склади. Різними були і ігрові схеми. Якщо до перерви наставник віддав перевагу класичній 4-4-2, то в другому таймі обрав не менш популярну схему 3-5-2. Незадіяними залишились воротар Луценко, захисник Мандзюк та нападаючий Фаркаш. Травмований Артем Мілевський неспішно намотував круги навколо поля.

Навіть неозброєним оком було помітно, наскільки важко грати в футбол на фоні високих тренувальних навантажень. «До середини тайму ноги перестають слухатись, - зауважив після матчу Руслан Ротань. – У таких випадках доводиться підключати внутрішні резерви, показувати характер. Добре, що цей важкий передсезонний період буде нетривалим. А зараз потрібно терпіти. І працювати».

За першим матчем не слід оцінювати дії окремо взятих футболістів. Адже гра, як уже встигли зауважити, була непоказовою в плані функціональних можливостей. Перш за все, необхідно повернути ігрові зв'язки, дати гравцям відчути м'яч, знову проникнутись футбольною атмосферу.

Напевне, прихильників «Динамо» цікавить гра новачків Бушича та Махдуфі. Хорват у першому таймі зіграв на вістрі атаки в парі з Клебером та мав декілька хороших моментів. Водному з епізодів Томо прийняв м'яч у куті штрафного, технічно пройшов та пробив з 15 метрів. На жаль, удар сильним не виявився та воротар забрав м'яч. Бушич непоганий у боротьбі, вміло вибирає позицію та володіє нестандартним швидкісним дриблінгом. Втім, свої сильні сторони нападаючий ще буде доводити. Таку можливість Томо тренери ще обов'язково нададуть.

Марокканець Махдуфі склав враження зрілого та впевненого в собі виконавця, який добре знає свою справу та місце на полі. Як і багато представників півночі африканського континенту. Нішам володіє швидкістю, витривалістю, працездатністю. Щоб залишитись у «Динамо» Махдуфі необхідно упродовж дванадцяти днів показати максимум можливостей. Справа ця не з простих, особливо якщо врахувати, на фоні яких фізичних навантажень та «ватних» ніг доводиться грати в контрольних іграх. У звітній зустрічі Хішам багато пропонував себе партнерам, діяв напевне та без авантюризму. Запам'ятався його швидкісний слалом у штрафний, на вході до якого він обігрався з Ребровим і, вийшовши на ударну позицію, пробив точно в кут. Виручив воротар. А ще в одному моменті його флангова передача знайшла у воротарському майданчику Шацьких. Максим з двох метрів заколотив м'яч у ворота, забивши переможний м'яч.

До середи динамівці проводитимуть тренування, а наступний ігровий день назначено на четввер. Швидше всього, у його рамках «Динамо» проведе дві зустрічі. Анатолій Дем'яненко хоче подивитись на ділі усіх викликаних на збори гравців, а для цього потрібні спаринг-ігри.

«Ваккер» (Інсбрук) – «Динамо» - 0:1 (0:0)

«Динамо» (1 тайм): Шовковський, Маркович, Саблич, Родріго, Несмачний, Гіоане, Корреа, Ротань, Нінкович, Клебер, Бушич.

«Динамо» (2 тайм): Рибка, Гусєв, Ващук, Гавранчич, Ель Каддурі, Михалик, Махдуфі, Белькевич (Лисенко, 85), Ребров, Діого Рінкон, Шацьких.

Гол: Шацьких (58).

www.fcdynamo.kiev.ua (Інсбрук - Київ) 

 

Найцікавіші фрагменти матчу дивіться в розділі «Відео»

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер