«Динамо» –«Нефтчі» – 5:0. Додому в доброму гуморі

«Динамо» –«Нефтчі» – 5:0. Додому в доброму гуморі

Як тільки арбітр зустрічі дав стартовий свисток, гості одразу помчали до воріт «Динамо». Підсумок – кутовий біля воріт Бойка вже на третій хвилині. Але під час подачі Хачеріді, в буквальному сенсі, опинився на висоті, головою вибивши м’яч у поле. Через пару хвилин в 25-ти метрах від своїх воріт сфолив Михалик. Гравець «Нєфтчі» пробив сильно, але м’яч просвистів поруч зі стійкою.

«Динамо» протягом перших 10 хвилин придивлялось до суперника, втіливши потім в гол перший небезпечний момент біля воріт азербайджанської команди. Кранчар віддав пас у штрафний майданчик на Аруну, але того проти правил на газон повалив захисник. Вердикт рефері – 11-метровий удар, який холоднокровно реалізував Ярмоленко – 1:0.

Через шість хвилин кияни подвоїли перевагу. Активний Аруна, отримавши м’яч від Ідейє, точним ударом з 15-ти метрів вразив нижній кут воріт суперника – 2:0.

Одразу відбулась блискавична атака азербайджанців, яку завершував ударом з кута штрафного майданчика Араз Абдулаєв – Бойко легко впорався із завданням. Кияни, в свою чергу, продовжували атакувати в основному через Ярмоленка і Дуду, які діяли на флангах, але до загроз воротам Балаєва справа не доходила.

На 37-й хвилині зустрічі Юрію Сьоміну довелось робити першу заміну. Замість Аруни, який отримав болісний удар в плече, на поле вийшов Денис Гармаш. Час на «розкачку» молодому футболісту не знадобився і вже через дві хвилини Денис віддав результативний пас на Ідейє, який вразив ворота «Нєфтчі» з 14-ти метрів – 3:0.

Наприкінці тайму динамівці були забов’язані забивати і четвертий м’яч, але Дуду не скористався класною передачею Ярмоленка, з кількох метрів влучивши у воротаря.

Дощ, який почався в середині тайму, не зміг загасити атакувальний запал динамівців. На 47-й хвилині зустрічі кияни заробили кутовий. Кранчар навісив точно на голову Михалику, але м’яч після удару Тараса влучив у поперечку. Через три хвилини Дуду, після пасу Ярмоленка, пробив із 16-ти метрів, але трохи вище, а потім і сам Андрій мав супершанс відзначитись, але він не реалізував вихід сам на сам із голкіпером після відмінної передачі Ідейє.

Гравці «Нєфтчі» не могли підійти до володінь Бойка, тому обстрілювали ворота Дениса з дальніх і середніх дистанцій. Але все ж черговий гол у ворота «нафтовиків» назрівав. На 58-й хвилині зустрічі Бетао, отримавши м’яч від Кранчара, прорвався по флангу і навісив на Ідейє, який точним ударом головою оформив дубль – 4:0.

За 30 хвилин до кінця зустрічі Юрій Сьомін провів ряд замін, випустивши на поле одразу п’ятьох нових гравців. Добре увійшов у гру Мехмеді. Спершу швейцарець заробив небезпечний штрафний в 20-ти метрах від воріт, але Ідейє пробив вище, а потім двічі бив по воротах з кута штрафного майданчика – безуспішно.

На 76-й хвилині м’яч у ворота «Нєфтчі» Адмір таки відправив, але під час передачі з флангу він перебував у офсайді. Після цього могли відзначитись Нінкович, Дуду, Михалик і Богданов, який пробив у поперечку. Азербайджанці запам’ятались ударами Абдулаєва і Аллахвердиєва.

На останній хвилині другого тайму Кравець, скориставшись пасом Гармаша, встановив підсумковий рахунок зустрічі – 5:0.

Завтра, 10 липня, підопічні Юрія Сьоміна повертаються до Києва, де готуватимуться до першого матчу чемпіонату України проти донецького «Металурга». Шановні вболівальники, чекаємо на вас 14 липня на НСК «Олімпійський»! Початок зустрічі о 19:30.

5-й контрольний матч

09.07.2012. Австрія. Швац.

«Динамо» –  «Нефтчі» 5:0 (3:0)

«Динамо»: Бойко, Бетао (Ель Каддурі, 71), Михалик, Хачеріді (Юссуф, 67), Данило Сильва, Вукоєвич (Нінкович, 46), Аруна (Гармаш, 37), Дуду, Кранчар (Богданов, 63), Ярмоленко (Мехмеді, 59), Ідейє (Кравець, 67).

«Нефтчі»: Балаєв, Динієв, Мехтієв, Юнусоглу, Кулієв, Араз Абдулаєв, Манафов, Ельшан Абдулаєв (Імамвердиєв, 75), Сеідов, Аллахвердиєв, Курбанов.

Голи: Ярмоленко (10, з пенальті), Аруна (16), Ідейє (39, 58), Кравець (90)

Попереджений: Ельшан Абдулаєв (56)

Андрій Недбайло

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер