«Динамо» - «Нєфтчі». Представляємо суперника

«Динамо» - «Нєфтчі». Представляємо суперника

Суперником підопічних Юрія Павловича Сьоміна буде найтитулованіший клуб Азербайджану – «Нєфтчі» Баку.

В чемпіонаті СРСР команди зустрічались між собою 53 рази (+25=19-9 на користь «Динамо»). За винятком бронзових нагород сезону 1965/66 і кубка Федерації футболу СРСР (1988) серйозних досягнень в чемпіонаті СРСР «Нєфтчі» не мало.

Більш «трофейно» команда зі столиці Азербайджану виступає на внутрішній арені після проголошення країни незалежною в 1991 році: сім чемпіонських титулів і чотири національні Кубки!

Динамівський слід

В різний час за «Нєфтчі» виступали футболісти, які залишили свій слід у київському «Динамо». Нинішній тренер воротарів першої команди Михайло Михайлов, залишивши «біло-синіх» в 1988 році, продовжив кар’єру саме в «Нєфтчі», а голкіпер Юрій Романський, як і форвард Віталій Шевченко, починали свою професійну кар’єру саме в клубі з Баку.

Також в 2008 році «Флагман» (так часто називають «Нєфтчі» в Азербайджані) тренував легендарний капітан «Динамо» Анатолій Дем’яненко. Щоправда, працював із командою Анатолій Васильович недовго, оскільки прийняв пропозицію клубу «Насаф» із Узбекистану, з яким, до речі, виграв Кубок АФК (азійський аналог Ліги Європи).

Робота на перспективу

В новому чемпіонаті керівництво і тренерський штаб налаштовані відстояти чемпіонський титул, який «Нєфтчі» не випускає з рук вже два сезони поспіль. Для цього влітку придбали одразу чотирьох нових виконавців: 22-річного бразильського захисника Бруно Бертуччі, який раніше виступав за швейцарський «Грассхопперс», 26-річного захисника збірної Азербайджану Сашу Юнісоглу (екс ФК «Габала»), 27-річного форварда збірної Чилі Ніколаса Каналеса  (підписаний із «Депортиво Палестино») і півзахисника збірної Парагваю Еріка Рамоса (раніше грав за «Рубіо Ну»).

«Ми здатні досягти великих успіхів. Я впевнений, що вболівальники запам’ятають парагвайця під 15-м номером», - обіцяє прихильникам клубу новачок «Нєфті» (на фото).

«Головна мета «Нєфтчі» полягає в запрошенні до команди якісних молодих легіонерів, які виступають за збірні своїх країн. Це також іде на користь нашим місцевим гравцям», - коментує літні придбання президент клубу Садиг Садигов.

Відзначимо, що нинішній австрійський збір є другим для команди Беюгака Гаджиєва. Раніше азербайджанська команда готувалась до сезону в Туреччині, де зіграла два товариські матчі. Спершу поступилась російській «Мордовії» (0:4), а потім мінімально (1:0) подолала чемпіона Ірану «Сепахан», тренером якого не хтось інший, а батько новачка «Динамо» Ніко Кранчара – Златко Кранчар.

«Суперник не дозволив нам показати свою гру, вини швидше проходили центр поля. Я також маю відмітити молодих футболістів у складі суперника. Вони справили хороше враження», - так прокоментував підсумок зустрічі хорватський спеціаліст.

А в Австрії, куди «Нєфтчі» прибув нещодавно, команда вже встигла провести два спаринги: 4 липня із російською «Кубанню» (0:2) і 7 липня із румунським «Динамо» з Бухареста (2:0). А вже 17 липня підопічні Гаджиєва стартують в Лізі чемпіонів. Суперником «нафтовиків» у другому кваліфікаційному раунді буде грузинський клуб «Зестафоні».

Нгагадаємо, що 10 липня «Динамо» завершує підготовчий збір і повертається до Києва, а вже 14 липня проведе свій перший офіційний матч у новому сезоні. Суперником підопічних Юрія Сьоміна на домашньому НСК «Олімпійський» буде донецький «Металург». Початок матчу о 19:30.

Андрій Недбайло

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер