»Динамо» – «Оболонь». Початок матчу о 20:00

»Динамо» – «Оболонь». Початок матчу о 20:00

Попсувавши минулого сезону нерви лідерам українського футболу – «Динамо» та «Шахтарю», команда з північного району Києва змусила рахуватися із собою. «Шахтар» два тури тому доклав усіх зусиль, щоб гірка історія невдач у матчах із «Оболонню» обірвалася. Чим відповість «Динамо»?

Власне, нічого екстраординарного до гри з «пивоварами» Юрій Сьомін не готує. Команда готується у спокійній атмосфері, проводячи в день по одному чи два тренуванню. Єдине, через спеку вечірнє заняття трохи перенесли за часом.

На початку тижня був відсутній Браун Ідейє, який із особистих причин поїхав до Франції вирішити незакриті справи. Після двох забитих м’ячів у ворота «Олександрії» Браун опинився в центрі уваги футбольної громадськості. Нігерієць став першим легіонером, якому в дебютному матчі вдалося відзначитися дублем. Можливо позначився ефект несподіванки, коли суперники просто не очікували від новачка подібної результативності. Або, хочеться вірити, Ідейє показав свій реальний рівень. У будь-якому випадку, наступний вихід на поле нападника очікується з великим інтересом. Швидше за все, тренери випустять новачка у стартовому складі.

Починаючи із сьогоднішнього дня динамівці починають грати двічі на тиждень. Власне, до цього їм не звикати, у такому режимі команда справно виступає останніми роками. Оптимізму додає великий вибір футболістів, який Сьомін має у своєму розпорядженні на даний момент. До гри з «Оболонню» готувалися 22 польових гравці, конкуренція близько двох виконавців на місце у складі. Якщо в першій половині літа «Динамо» більше купувало, зараз йде чищення складу. На рік в оренду до бразильського «Атлетико Мінейро» було віддано Андре, який не виправдав надій. У «Динамо» нападник провів лише 9 матчів, переважно виходячи на заміну, не забив жодного м’яча.

Серйозним випробуванням сьогоднішня гра стане і для «Оболоні». Команда тиждень тому зазнала явно незапланованої поразки від «Ворскли» і наразі не набрала в чемпіонаті жодного очка. Складений виключно з українців колектив намагається показувати цікаву гру, але робити це проти потужніших з усіх точок зору суперників стає все складніше.

Обслуговувати зустріч буде арбітр національної категорії Олег Деревинський із Києва. За останні шість років Деревинський обслуговував лише два матчі за участю «Динамо». Обидва рази «біло-сині» переграли земляків з «Арсеналу» – в сезоні 2006/2007 (5:2) та в сезоні 2009/2010 (1:0). Допомагати киянину на лініях будуть також представники столиці – асистент арбітра першої категорії Леонід Ярмолинський та асистент арбітра ФІФА Наталія Рачинська.

Матч «Динамо» – «Оболонь» відбудеться у п’ятницю, 22-го липня, на стадіоні «Динамо» ім. Валерія Лобановського. Початок о 20:00. Телевізійну трансляцію поєдинку дивіться на телеканалі 2+2, за текстовим репортажем стежте на клубному сайті ФК «Динамо».

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер