“Динамо” вибуває з Кубку України

“Динамо” вибуває з Кубку України

У другому півфінальному матчі національного Кубку київські динамівці ліквідували гандикап у два м’яча у дніпропетровського “Дніпра”, але в серії післяматчевих пенальті поступилися підопічним Євгена Кучеревського 1:2.

З перших хвилин зустрічі господарі усією командою пішли на штурм воріт Кернозенко. На гострі атаки виокремлювалися Верпаковскіс і Клебер, а з глибини поля їм активно допомагали Белькевич, Ринкон, Гіоане. Перший м’яч динамівці забили за хвилину до закінчення першого тайму – Ринкон головою замикав подачу кутового, а Гавранчич першим встиг на добивання парируваного воротарем удару.

До слову, дніпропетровці зовсім не відсиджувалися в обороні. Венглинський весь матч тримав у напрузі оборонні редути киян, а Назаренко одного разу влучив у поперечину, навісним ударом закручуючи м’яч зі штрафного. Після заміни Клебера на Корниленко атаки динамівців стали ще більш гострішими. У одній з них чудову індивідуальну майстерність продемонстрував Марис Верпаковскіс. Латиш підхопив м’яч в 40 метрах від воріт, на швидкості пройшов двох оборонців і майстерно перекинув м’яч через воротаря.

Зрівнявши рахунок за сумою двох зустрічей, підопічні Олексія Михайличенко дещо заспокоїлися, тим самим віддавши долю виявлення сильнішого у руки Фортуни, а точніше витягуючи лотерею в серії післяматчевих пенальті. У ній найкраще за всіх показали себе голкіпери обох команд – Шовковський і Кернозенко, пропустивши загалом три з десяти пенальті. Два одинадцятиметрових влетіли в динамівські ворота.

Кияни після двох поспіль виходів у фінал Кубка України цього разу зупинилися в напівфінальній стадії. А 25 травня на головній спортивній арені столиці – НСК “Олімпійський” – у фінальному матчі зустрінуться дніпропетровський “Дніпро” і донецький “Шахтар”.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер