»Динамо» очікує рішення УЄФА

»Динамо» очікує рішення УЄФА

Після винесення вердикту УЄФА про дострокове припинення матчу "Рома" - "Динамо" настрій киян був не з кращих. Упевнено проведена 45-хвилинка, вилученя в стані суперника і психологічна перевага залишала нашій команді гарні шанси на виїзний успіх. Однак з рішенням УЄФА довелося упокоритися й у середу пізно вночі відправитися в Київ у чеканні вердикту компетентних органів. Враженнями про події на "Стадіо Олімпіко" з кореспондентом офіційного сайту поділилися головні діючі особи .

Ігор Суркіс, президент ФК "Динамо" (Київ):

-Уперше на моїх очах відбувся настільки жахливий інцидент. Судді була нанесена травма, через яку продовжити матч він не зміг. Дисциплінарний Комітет прийме рішення по цій справі, а наша задача - виходити і грати, на полі довести свою перевагу. Вважаю, по грі в першому таймі "Динамо" не заслуговує перегравання. По-перше, після перерви суперник грав би вдесятьох і, по-друге, мотивація в нас була набагато вище. Правила в таких випадках передбачають два варіанти розвитку ситуації - технічна поразка "Роми", або перегравання матчу на нейтральному полі. Другий варіант був би не справедливий стосовно київського "Динамо".

-Якої складності травма була нанесена арбітрові?

-Один з болільників жбурнув запальничку, потрапив у голову Фріску і наніс йому трохи вище чола глибоку травму. УЄФА, розібравшись в ситуації, рекомендувало припинити матч. Відзначу, що це не було рішенням Андреса Фріска, замість якого, у разі потреби, у будь-який момент міг вийти четвертий рефері.

-Коли можна очікувати від УЄФА розгляду цього питання?

-Думаю, у п'ятницю. У ці дні в Болгарії проходить Виконком УЄФА, куди одразу після матчу "Рома" - "Динамо" вилітає президент ФФУ Григорій Суркіс. Своїм колегам він і докладе про те, що відбувалося на стадіоні.

* * *
Олександр Шовковський, голкіпер "Динамо", капітан команди:

-З перших хвилин зустрічі я був свідком розвитку ситуації, а конфлікт, який вибухнув у перерві, лише став її продовженням. Зрозуміти причини, які спонукали гравця "Роми" вчинити подібним чином, я не можу. Не розумію, як футболіст може ставити особисті амбіції та інтереси вище командних.

У першому таймі ми переграли суперника в тактичному і командному плані. Матеріально це втілилося в забитий м'яч. Компетентні люди УЄФА повинні врахувати всі аспекти що відбулися, прийняти зважене рішення, що відображає реальне співвідношення сил команд на даний момент.

Я одинадцять років виступаю в "Динамо", знаю поведінку багатьох гравців команд-суперників. Італійці - дуже честолюбні, емоційні та агресивні у футбольному плані люди, люблять і вміють провокувати опонентів. У сьогоднішньому матчі я вийшов з капітанською пов'язкою і як міг намагався відгородити хлопців від нападок італійців. Коли суддя показав Мексесу "червону " картку, я намагався скоріше повести хлопців до роздягальні, не дозволити їм втручатися в розмови із суперниками і арбітрами.

* * *
Маріс Верпаковскіс, нападник "Динамо":

-Провокації і брутальність з боку римлян виникли через їх незадоволення своєю грою. Наші захисники надійно прикрили Тотті і Монтеллу, кожний із гравців контролював свою зону, у разі потреби відходив у захист або підключався до атаки. Можливо, відчувши в ході такої гри свою безпорадність, гравці "Роми" вибрали "брудний футбол". Особисто в мене з Мексесом особливих конфліктів у першому таймі не виникало. Тільки в одному з епізодів, у боротьбі за верховий м'яч, він досить боляче зачепив ліктем. Виходячи з цього, пояснення його вчинку після свистка на перерву мені дати дуже складно.

У будь-якому випадку, ми налаштовані рішуче. Нехай УЄФА саме виносить вердикт, але, у випадку чого, ми ще раз вийдемо проти "Роми" і спробуємо довести свою перевагу. А в сьогоднішній грі, якби вона продовжилася, ми б неодмінно довели справу до перемоги.

Фріск добре провів тайм, не піддався на тиск із боку гравців "Роми" і армії "тиффозі". Я ж "гірчичник" одержав по заслугах. В одному з епізодів він зробив мені зауваження, а в повторному , коли я не встигав за м'ячем, справедливо показав "жовту".

* * *
Григорій Суркіс, президент Федерації футболу України:

-У четвер у Софії продовжиться засідання Виконкому УЄФА, на якому я обов'язково буду присутній. На зустрічі з президентом, генеральним директором і своїми колегами - членами Виконкому, докладно розповім про події в Римі. Зараз я не хотів би прогнозувати розвиток ситуації, підмінюючи, таким чином, дисциплінарні органи УЄФА, які для ухвалення рішення повинні зібратися вже на цьому тижні - у четвер або п'ятницю. Відзначу лише, що в рамках регламентних норм можуть бути прийняті наступні рішення: умовно дискваліфікувати домашню арену "Роми" і зарахувати римлянам технічну поразку.

Однак не буду йти перед подіями. Є дисциплінарні правила проведення змагань Ліги чемпіонів, де чорним по білому написано, що "у випадку виходу з під контролю проведення матчу" може бути прийняте рішення про перенесення матчу на нейтральне поле. У даному випадку виключень бути не може, і правило трактується як норма прямої дії. Однак я не вважаю, що дана норма доречна в нашому випадку: "Динамо" володіло перевагою, суперник поводився безцеремонно, цинічно, нагло, ігноруючи всі норми Faіr Play. Тут повинний бути інший підхід до вирішення ситуації. Я, в свою чергу, зроблю все можливе, щоб у будь-якому матчі, і не тільки за участю української команди, дотримувалися правила Faіr Play. Адже, за великим рахунком, в інциденті, який відбувся із суддею, винні саме гравці "Роми".

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер